nieuwsbrief openbare basisschool De Kosmos 30 september 2017

Beste lezer,

In deze Satelliet een verzameling van berichten uit de week van "De Pauzehap"

Daarnaast informatie over de Kinderboekenweek , de Sterrenparade en een bericht waarin we sponsoren zoeken.

Veel leesplezier.

 De Kinderboekenweek

 4 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Gruwelijk eng". We willen de Kinderboekenweek feestelijk openen. Dit doen we op woensdagochtend, direct bij het begin van school. De kinderen komen eerst naar binnen, waarna we naar buiten gaan voor de festiviteit.

De hele week zal er aandacht zijn op school voor de Kinderboekenweek met allerlei leuke lesjes en activiteiten.

Op 12 oktober is er, ter afsluiting, een Sterrenparade. Deze start om 13.15 uur voor alle groepen tegelijk. U bent van harte welkom.

Sponsor gezocht

Een familie binnen school, heeft de school een donatie gedaan, als bijdrage in de aanschaf van nieuwe sporttenues. Waarvoor hartelijk dank! Om deze tenues daadwerkelijk aan te kunnen schaffen, zijn we op zoek naar nog meer sponsoren. Mocht u goede ideeën hebben....graag!

 

Pauzehap in groep 3/4

Deze week is het de week van de Pauzehap. In groep 3/4 leren de kinderen ook hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Elke dag tellen we hoeveel kinderen in de klas iets gezonds mee hebben. Vandaag waren het er al 13. Het leuke is, dat het er elke dag meer zijn! Elke dag krijgen de kinderen iets lekker aangeboden om te proberen. De leerlingen van groep 7/8 helpen met klaarmaken en delen het uit. Dit doen ze op een enthousiaste manier, waardoor het voor de kinderen van groep 3/4 extra speciaal is. Dinsdag hadden we als tussendoortje mueslibrood met boter, woensdag was er een spies met witte druiven en blauwe bessen. Ondanks het feit dat niet alle kinderen bekend zijn met de hapjes, hebben ze het allemaal geproefd!    

 

Fantastische pauzehapjes in groep 5.

Deze week stond in het teken van gezonde pauzehapjes. Elke dag kregen de leerlingen iets gezonds. Druiven, blauwe bessen, bananen, brood met rozijnen...van alles kwam voorbij. Er waren mooie informatieve filmpjes op pauzehap.tv, er waren opdrachten om te tekenen en knutselen en er waren heuse prijsvragen. Op vrijdag namen de kinderen zelf iets gezonds mee. Er waren heerlijke hapjes bij! Riley had zelfs iets gemaakt voor de hele klas.

 

De week van de pauze hap & knutselen

De week van de pauze hap & knutselen in groep 6/7

 

Deze week was de week van de pauzehap. We hebben heerlijk gesmuld van verschillende lekkere gezonde pauze hapjes. Zoals muesli-notenbrood met boter, komkommer met pindakaas en spiesjes van bosbessen en druiven. We kwamen erachter dat we door deze week eerst bepaalde vruchten of combinaties niet lustte maar nu wel. En aan het eind van de week hadden meer kinderen een gezond tussendoortje mee naar school. De aankomende week gaan we bijhouden in een grafiek hoeveel kinderen er een gezonde pauzehap meenemen naar school.   Volgende week begint de kinderboeken week en het thema is ‘gruwelijk eng’. We zijn hiervoor al druk aan het knutselen.  

 

Nieuws uit groep 7/8

Nieuws uit groep 7/8

De week van de pauzehap was een groot succes. De kinderen van groep 7/8 hebben ervoor gezorgd dat alle klassen deze week op dinsdag, woensdag en donderdag een lekker hapje gekregen hebben. Ze hebben mueslibrood gesmeerd, druiven en blauwe bessen aan satestokjes geregen en gisteren was de laatste pauzehap van Albert Heijn: komkommer met pindakaasdip, een verrassende combinatie!  Verder hebben we met herfstbladeren dieren geknutseld. Deze kunstwerken hebben een mooie plek in de klas gekregen. Ook hier hebben de kinderen goed mee geholpen! 

 

De Kosmos is onderdeel van Leerplein055