Directienieuws, 20 maart 2020

vrijdag 20 maart 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De eerste week van schoolsluiting en onderwijs op afstand zit er bijna op. We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen en naar die van de kinderen. Voor ons was het in ieder geval een vreemde week. Een lege school en geen kinderen in de klas… De leerkrachten werken veelal thuis om, vanaf daar, u en de kinderen bij te staan bij het maken van de werkpakketten.

We begrijpen dat velen van u ook thuis aan het werk zijn en dat u daardoor niet steeds uw kind kunt helpen en ondersteunen. Voor het werkpakket hebben we dan ook geprobeerd werk te kiezen dat zelfstandig door de kinderen gemaakt kan worden. Wanneer iets niet helemaal lukt of u(w kind) begrijpt het niet, is dat niet erg. U kunt de leerkracht mailen om vragen te stellen of u kunt bellen naar school. Tijdens schooluren zijn we aanwezig; om kinderen op te vangen van ouders die werken in de cruciale beroepen, maar ook om vragen over de werkpakketten te beantwoorden. Op deze manier hopen we dat de (basis)vaardigheden van de kinderen behouden kunnen worden.

Voor de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 zijn spelsuggesties gedaan. Deze vragen soms om wat meer inspanning of hulp van uw kant. Ook hier geldt dat het fijn zou zijn als het lukt, bij vragen kunt u de leerkrachten mailen. Voor de jongste kinderen van onze school is het vooral belangrijk dat zij op een speelse manier bezig blijven met taal (woordenschat, voorlezen, letters, klanken, rijmen, enz.) en rekenen (tellen, begrippen als meer-minder, groot-klein, cijfers, ordenen, enz.). Er zijn heel veel verschillende manieren waarop u samen dit soort oefeningen kunt doen. Heeft u zelf leuke ideeën om hier invulling aan te geven, mag dat ook!

We hopen vooral dat het goed gaat met u als ouder(s), en natuurlijk met de kinderen. Door samen te werken en elkaar te steunen, hopen we dat iedereen deze periode goed doorkomt.

Met vragen kunt u uiteraard bij mij terecht.

Vriendelijke groet,
Marit Limburg

Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van De Kosmos,

En dan ineens is alles anders. Geen school, thuis schoolwerk maken, zorgen om familie en vrienden, de hele dag door nieuwsberichten die zorgen baren, enzovoorts. Het is een gekke tijd. Ik denk aan jullie allemaal en hoop dat we deze crisis als Kosmos-gemeenschap goed doorkomen.

Ik ben blij met de manier waarop het team van De Kosmos, onder leiding van Marit, het thuisonderwijs heeft opgezet en hoop dat de goed opgebouwde samenwerking met u als ouder door blijft gaan. We hebben elkaar nodig!

Tot slot nog een persoonlijk berichtje aan u als ouder. Op internet ziet u foto’s en berichten voorbijkomen van ouders die thuisonderwijs geven en sommige berichten zien er nogal overweldigend (goed) uit. Van whiteboards in de woonkamer, tot strakke schema’s  waarin alle tussendoortjes en lessen opgesomd staat. Ik ben jaloers op ouders die dat iedere dag voor elkaar krijgen. Want hoewel ik juf ben, kom ik soms handen tekort, lopen mijn kinderen tegen alle adviezen in nét iets te lang in hun pyjama en krijgen we niet iedere dag alles af. Herkenbaar, of juist niet? Hoe dan ook. U als ouder staat voor een grote opgave. U moet niet alleen uzelf maar uw hele gezin door deze crisis loodsen. Wees dus ook lief en mild voor uzelf.

We zien elkaar hopelijk snel.

Groet Karlijn de Jonge

Delen via