Een fijne start in groep 2/3

dinsdag 17 september 2019

Het is even wennen voor alle kinderen: groep 2 krijgt echte lesjes terwijl ze aan een tafel zitten, moet af en toe heel stil werken en kan gelukkig ook elke dag nog lekker spelen. Voor groep 3 is de verandering nog groter. Leren lezen (we hebben al 4 letters geleerd: i, k, m, s), rekenen, schrijven. De kinderen doen het hartstikke goed! Gelukkig blijft er ook voor hun nog tijd over om te spelen. Daar zijn ze eind van de dag ook echt aan toe.

In kern Start van Veilig leren lezen hebben de kinderen van groep 3 kunnen wennen aan de manier van werken. Deze kern sluiten we af en we beginnen met de eerste echte kern waarin de kinderen nog meer letters leren, woorden en zinnen maken en ook steeds meer op eigen niveau gaan werken. Hebben jullie allemaal de eerste 2 stukken van de letterboom thuis al opgehangen? Deze kern volgen er meer.

Twee weken geleden is Frank van de Kanjertraining in de klas geweest en heeft allerlei leuke en leerzame oefeningen met de klas gedaan. Daar kunnen we mooi mee verder dit schooljaar!

We hebben een fijne start gehad. Op naar een heel mooi schooljaar!

Delen via