Een kijkje in groep 8

donderdag 15 oktober 2020

De eerste periode in groep 8 zit erop. Er wordt hard gewerkt en daarnaast is het ook nog eens reuzegezellig in de groep. We zijn bezig om ons voor te bereiden op de laatste reguliere Cito-toetsen in november.  

Wat doen we dan zoal? Bij binnenkomst starten we gelijk met een opdracht. De ene dag komt een nieuwe categorie van spelling aan bod: eerst de woorden oefenen en daarna bij elkaar een dictee afnemen. De andere dag gaan we aan de slag met werkwoordspelling.  

Een andere, vaste activiteit in de ochtend is het automatiseren bij rekenen. Elke week werken we aan een nieuw doel. De leerlingen houden voor zichzelf bij hoeveel sommen ze denken te kunnen maken in 15 minuten. En niet te vergeten, ze moeten ook bedenken hoeveel ze er goed denken te hebben. Aan het eind van elke automatiseringsopdracht bekijken we hoeveel procent van de sommen de leerlingen samen goed hebben gemaakt. We merken dat de groep heel fanatiek is: de percentages moeten elke dag omhoog! 

Daarnaast hebben we twee keer in de week een rekencircuit. In tweetallen wordt er aan verschillende opdrachtkaarten gewerkt.  

Hieronder een aantal foto’s van verschillende opdrachten. 

Een Kahoot maken:

De kinderen hebben op de site van Kahoot een online quiz gemaakt over de aangeboden lesstof. Erg leuk om die daarna met de hele klas te spelen!

Delen via