feestnieuws uit groep 3 en 4

zondag 2 december 2018

 

Dat was me het feestje wel afgelopen vrijdag!

Wat hebben de kids genoten! En…vooral ook dat de pieten mee dansen, meespelen in de pauze zoals touwtje springen, voetballen, fietsen, schommelen, betekent veel plezier!

De kinderen in groep 3 hebben hun eigen vulpen gekregen van Sinterklaas en gaan hier vanaf nu mee schrijven. De pennen werden enthousiast ontvangen!

Deze week gaan we over naar de sfeer van Kerst met lichtjes en de mooie kerstversiering. Een prettige sfeer om in verder te gaan met rekenen, taal, spelling, lezen, knutselen en nog meer.

Betreft de Kanjertraining: tussen alle sinterklaasverhalen door hebben we het verhaal van ‘Max en de vogel’  bijna uit gelezen. We zijn gestart met de oefening ‘motor en benzine’:

De kinderen worden zich bewust van het feit dat ze onbewust vervelend gedrag kunnen voeden door hun eigen gedrag als ze meedoen of er in mee gaan door te lachen. Middels deze oefening laten we ze zien/ervaren dat het ook anders kan: geen ‘benzine geven aan de motor’, dus niet meedoen, afstand nemen, steun zoeken, iets anders gaan doen. We gaan hier de komende weken verder mee en ook de vertrouwensoefeningen komen aan bod. Want elkaar kunnen vertrouwen is een belangrijke basis.

 

 

 

Delen via