Groep 1 is weer begonnen!!

dinsdag 10 september 2019

Na 6 weken vakantie zijn we vorige week weer begonnen met school. Een nieuwe indeling op de begaande grond maakte dat ook groep 1 een nieuw lokaal heeft gekregen. Het ziet er gezellig uit. Doordat er in groep 2/3 geen hoeken meer zijn, zijn er ook hoeken op de gang gecreëerd.

We zijn gestart met 10 kinderen, hierbij komen uiteraard nog de kinderen die gedurende het schooljaar instromen. En 2x per dag komen de kinderen van groep 2 bij ons om te spelen en te werken. Dat is erg gezellig. Ze leren van en met elkaar.

We hebben al veel leuke lessen gehad. Een daarvan ging over drijven en zinken. De kinderen mochten in de klas spullen zoeken waarvan zij dachten dat het zou drijven of zinken. Zie hieronder het resultaat.

Ook is Raai (van de methode kleuterplein) al bij ons op visite geweest. Hij had een medaille om, omdat hij rekenkampioen geworden was. Hij hield een quiz over rangtelwoorden (eerste, tweede enz) waarbij de kinderen een groen kaartje in de lucht moesten houden als hij het goede antwoord gaf en een rood kaartje als het antwoord fout was.

Deze week hebben de kinderen het eerste verhaal van de kanjertraining gehoord. Max ontdekt het dorp waar de Kanjertijgers, de bange konijntjes, de pestvogels en de apen wonen.

De afspraken en regels die er bij de kanjertraining gelden hebben we ook besproken.

Delen via