Groep 7/8 heeft hard gewerkt!

vrijdag 24 april 2020

Hallo allemaal,

Even een bericht uit mijn thuiswerkbasis voor jullie allen.

Wat is het tocht een vreemde rare situatie. We hebben er allemaal erg aan moeten wennen. Het leek toch echt even vakantie, vooral toen ook het mooie weer er aan kwam. Gelukkig maar; dat mooie weer: dat hielp in ieder geval mij voor een beter humeur. Maar ook voor de ruimte om extra te bewegen en naar de tuin te gaan. En wat ik zo gehoord heb van de leerlingen uit groep 7 en 8 waren ook zij er blij mee.

Maar even hoor: Leerlingen wat heb ik voor jullie een respect gekregen. Wat hebben jullie veel opgepakt en veel geleerd in deze periode. Bij velen ging het vanaf het begin al erg goed, wennen, maar wel aan de slag en zorgen dat je het werk dat gedaan moest worden goed plannen. Anderen hadden nog veel vragen en wat opstart hulp nodig. En eindelijk aan al het papierwerk en volle programma gewend…stappen we over op het digitaal leren. Ook nu weer veel vragen veel opstart problemen. Maar wat een doorzettingsvermogen hebben jullie laten zien. Wat een flexibiliteit. Dus inderdaad als juf ben ik trots. Trots op jullie inzet, doorzettingsvermogen, vermogen tot vragen stellen, hulp inroepen, om aandacht vragen en nog veel meer. Wat een kennis en kunde hebben jullie opgedaan in deze vreemde tijd.

Maar ook zonder de hulp van jullie ouders hadden we dit niet kunnen doen. Serieus: ik heb bewondering voor jullie. Hoe jullie thuis alles managen, je eigen werk doen, de kinderen te helpen en dan ook nog alle berichten van ons te lezen. Diep respect: eerlijk waar. Wat hebben we veel samen kunnen delen: onze zorgen, welke werkzaamheden er gedaan moeten worden, de moeilijkheden bij de lessen. Zo mooi om te zien dat we met met elkaar alle kinderen er bij hebben kunnen halen. Soms komen kinderen even op school om op weg te worden geholpen, soms door de telefoon en de afgelopen weken ook via google-meet. Ons motto blijft: we moeten het samen doen en het moet thuis ook leuk blijven.

Het eind is bijna in zicht. We mogen weer naar school. Ik heb kinderen horen juichen. Zelfs de kinderen die graag de rest van hun leven niet meer naar school willen. Ze hebben het letterlijk gezegd: “Juf, ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar ik zeg het nu toch…….ik zit liever op school dan dit.” Dus aan te weinig motivatie zal het vanaf maandag 11 mei niet liggen. Ik heb er zin in….kan niet wachten.

Bedankt ouders voor de afgelopen leerzame weken, de steun de hulp en de support die ik heb mogen ontvangen. En vanaf 11 mei hoop ik weer een stukje onderwijs van jullie schouders af te halen.

Voor nu eerst een fijne en zeer verdiende vakantie voor de kinderen en hopelijk ook voor u.

Groet Juf Angelique

Delen via