Groep 7/8 werkt met de weekagenda

donderdag 28 november 2019

Geschreven door Dominique en Valerie:

De Weektaak  

Hoe werkt de weektaak? 

We hebben dit schooljaar weer een weektaak gekregen, van de juf. We krijgen elke week weer een nieuwe weektaak. En daar staat op wat je mag doen, bijvoorbeeld: Rekenen, Taal, Spelling enzovoort. En er staan ook leuke dingen op, voor na het werk. Dus als al je werk af is, kan je dat gaan doen. Daar kun je dan uit kiezen, waar je uit kan kiezen is bijvoorbeeld: een tekenopdracht, een verhaal voor de kleuters maken, een  woordzoeker van Engels, maar het verschilt natuurlijk elke week.  

De Week 

In deze weektaak staan de dagen van de week, hier zien we wat we elke dag gaan doen. Elke dag heb je vakken die je af kan kleuren, als je het af hebt. En je moet ook de les en het thema erbij zetten. Maar we hebben ook bijzonderheden, bijvoorbeeld: Maandag hebben we altijd redactiesommen die we thuis moeten maken, en donderdag hebben we huiswerk van nieuwsbegrip.  

Wat vinden wij van de weektaak?

Wij vinden het handig & fijn, omdat je dan kan zien wat je nog moet maken en wat niet. Ook kan je alles beter plannen. En eigenlijk verveel je je nooit, want hier staan veel dingen op over wat je dus kunt doen na het werken. Maar soms vergeet je het wel in te vullen, dus daar moet je wel elke dag aan denken. Dit was onze uitleg over de weektaak, we hopen dat jullie het een goede uitleg vinden. 

(Dominique & Valerie)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Delen via