Adviesgesprekken en voorlezen bij de peuters – Groep 8

vrijdag 14 februari 2020

Adviesgesprekken en voorlezen bij de peuters – Groep 8

Adviesgesprekken

In de afgelopen weken hebben de kinderen van groep 8 hun definitieve schooladvies ontvangen. Dit vonden ze best spannend. Kalissa en Rietjé na hebben hun ervaring opgeschreven:

Wij gaan vertellen over de adviesgesprekken van groep 8. De adviesgesprekken waren van 3 tot en met 10 februari en waren met onze juffen: Juf Marit, Juf Rianne en Juf Angelique. Je krijgt te zien welke cijfers je hebt gescoord bij de toetsen en naar welke scholen je kan gaan met jouw advies. De meeste kinderen weten al naar welke school ze willen gaan. De juffen sturen dan alle informatie naar de school waar je naartoe wil. Daarin staat je advies, je sterke kanten en waar je nog aan zou kunnen werken. Bij sommige scholen kan je kiezen voor een plusvak, een profiel of een speciale richting. 

Groetjes,
Kalissa en Rietjéna

Voorlezen bij de peuters

Van 22 januari tot en met 1 februari vonden de Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens de voorleesdagen hebben kinderen van groep 8  voorgelezen aan kinderen van de peuterspeelzaal. Hieronder leest u hoe de kinderen van groep 8 het hebben ervaren:

Vandaag vertellen we jullie wat over het voorlezen bij de peuterspeelzaal. Kinderen van groep 8 zijn daar geweest om voor te lezen. Wij en de peuters vonden het geweldig. We lazen prentenboeken voor per tweetal. De peuters mochten zelf weten bij wie ze gingen zitten en ook zelf weten wat ze wilden horen. De kinderen van groep 8 mochten zelf een prentenboek meenemen. Om half 11 gingen we naar beneden. De peuterspeelzaal is beneden is het lokaal van de BSO. In totaal hebben er acht kinderen voorlezen. Ze vonden allemaal dat de tijd voorbij vloog en zouden graag nog een keer willen voorlezen!  

Groetjes,
Kayleigh en Julia

Delen via