Kanjers in groep 1/2

woensdag 31 oktober 2018

Aan alle verhalen te horen hebben de kinderen een heerlijke herfstvakantie gehad. Sommigen zijn op vakantie geweest of naar een dierentuin of pretpark. In ieder geval zijn we uitgerust en klaar voor de gezelligste periode van het schooljaar met het Sinterklaasfeest en natuurlijk kerst! Op ons nieuwe Touchscreen hebben we nu hele leuke, leerzame spellen en schrijfoefeningen. De kinderen zijn enthousiast!

Deze week zijn we ook in groep 1/2 begonnen met de Kanjertraining. We hebben het gehad over de smileyposter, de petten, de motor en bezinepomp, plagen, pesten en ruzie. Daarnaast zijn we al begonnen met vertrouwensoefeningen en kennismakingsspellen. Vanaf volgende week beginnen we met de echte lessen. Max en het dorpje is het boek dat hoort bij groep 1/2. Max is een kleuter die terecht komt in een heel klein dorpje. In dit dorpje wonen apen, konijnen, vogels en tijgers. De dieren hebben allemaal hun eigen kleur pet en vertonen gedrag dat hoort bij die pet. Hierover horen jullie later meer.

Volgende week beginnen we met het thema sprookjes. Het eerste sprookje dat we gaan behandelen is Roodkapje. Natuurlijk komen er nog veel meer sprookjes en verhalen aan bod. Mochten jullie thuis nog verkleedkleren, knuffels of andere dingen van een sprookje hebben liggen die niet meer gebruikt worden dan zou ik deze heel graag op school willen hebben.

Volgende week woensdag 7 november is het speelgoedochtend. Er zijn altijd kinderen die, vaak tot hun eigen verdriet, niks bij zich hebben. Dus zet deze dagen in de agenda, zodat alle kinderen iets te spelen mee hebben. Lijst met alle data hangt op de deur van de klas.

Nu het weer kouder en natter wordt buiten zullen we steeds vaker binnen gaan spelen/gymmen. Er zijn kinderen die nog steeds geen gymschoenen op school hebben. Ze moeten dan op sokken of blote voeten naar het speellokaal met het risico dat ze tenen hard stoten of er andere kinderen op gaan staan. Willen jullie er voor zorgen dat alle kinderen zo snel mogelijk een setje gymschoenen (met elastiek of klittenband) in een tasje met naam op school hebben liggen? Deze tasjes mogen in de blauwe bakken bij de kapstok.

Delen via