Kleuterplein

donderdag 14 september 2017

In groep 1/2 zijn we de afgelopen weken gestart met het eerste thema van onze nieuwe methode Kleuterplein. We hebben een school beplakt en gevouwen en een rugzak geverfd. Ook hebben we schooltje gespeeld en geschreven in de schrijfhoek.

Volgende week beginnen we met een nieuw thema, ‘Winkel’. Tijdens dit thema gaan al onze lessen over winkels en in de klas krijgen we een supermarkt, een boekenwinkel en een dierenwinkel. Zoals we al op Klasbord vermeld hebben zoeken wij nog spullen voor dit thema. Zakjes dierenvoeding, dierenspeeltjes, boeken over dieren, lege verpakkingen uit de supermarkt. Graag alles inleveren op school, zodat we er weer een mooi thema van kunnen maken. Tijdens dit thema staat de ‘g’ van ‘geld’ en ‘gratis’ centraal.

Wat verder nieuw is, is dat we voor alle kinderen een plakboek hebben aangeschaft. Hierin plakt de juf de mooiste werkjes van de kinderen en in januari/februari, als de hogere klassen hun rapport krijgen, kunt u deze inkijken. Bij het rapport aan het eind van het schooljaar mag het plakboek mee naar huis.

Delen via