Kunst en het Rode Kruis in groep 7/8

vrijdag 3 november 2017

Vorige week was het onderwerp bij Nieuwsbegrip ‘Loving Vincent’. De kinderen hebben een tekst gelezen en opdrachten gemaakt waarbij verteld werd over de film ‘Loving Vincent’; een film over het leven van Vincent van Gogh. Het bijzondere aan de film is dat het de eerste geschilderde speelfilm ter wereld is.

Vincent van Gogh is onder andere beroemd geworden door zijn vele zelfportretten, de kinderen hebben in zijn stijl ook een zelfportret gemaakt. Als eerst hebben we gekeken naar hoe een zelfportret van Van Gogh eruit ziet; een serieus gezicht en hij maakte gebruik van tegengestelde kleuren. Daarnaast schilderde hij veel met kleine streepjes. De kinderen hebben elkaar vervolgens op de foto gezet, zodat ze die konden gebruiken bij de schets. Daarna konden ze hun schets gaan schilderen, het resultaat mag er zijn, kom gerust eens kijken in onze klas!

 

Verder hebben we deze week een gastles van het Rode Kruid gehad. De vrijwilligers die bij ons op bezoek waren, hebben ons van alles verteld over het ontstaan, rampen, noodhulp, de werkzaamheden en nog veel meer! Het was een leuke en leerzame middag!

Delen via