Nieuws uit groep 7/8

vrijdag 26 januari 2018

Een fijne klasgenoot…

Deze week zijn we bezig geweest met het omschrijven en zijn van een fijne klasgenoot.
Met elkaar hebben we besproken wat een fijne klasgenoot is, doet en zegt. Ook hebben we gekeken wat deze niet doet. We hebben de ‘beste’ omschrijvingen uitgekozen en daar hebben we een poster van gemaakt. Deze eigenschappen heb je natuurlijk niet alleen op school nodig, maar je hebt er altijd wat aan!
De komende tijd zullen we hier veel aandacht aan blijven besteden. Vraagt u er thuis ook eens naar?!

Voorleesdagen

Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Kinderen uit onze klas hebben voorgelezen bij de peuters, groep 3/4 en groep 5. Dit vonden ze erg leuk!
Komende maandag staat er een voorleeswedstrijd gepland in de klas. De winnaar daarvan gaat door naar de schoolfinale! De kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen en wat ze voorlezen.

Cito-toetsen

Groep 7 heeft afgelopen week heel hard gewerkt aan de cito-toetsen. Komende week gaan we daar nog even mee door. Het is fijn als de kinderen goed uitgerust zijn, dan kunnen ze zich goed concentreren!
De kinderen van groep 8 hebben laten zien dat ze steeds zelfstandiger worden. Zij mochten tijdens de toetsen in het extra lokaal zelf hun werk plannen en maken. Wat konden ze stil werken, heel fijn voor de kinderen van groep 7!

Delen via