Nieuws uit groep 7/8

donderdag 19 maart 2020

Het voelt erg vreemd om het stukje voor de Satelliet en zelf en thuis te schrijven. Na dagen van stress en onrust in de klas, want ja zeker hadden de jongelui uit groep 7/8 het nieuws omtrent het coronavirus gevolgd. Soms nog wat lacherig, maar naar gelang de dagen vorderden ook wel meer angst.
Het besluit om toch de scholen te sluiten, kwam niet geheel als een verrassing. Nu dus alle tijd om terug te kijken op de weken ervoor.
De laatste week stond ’s middags vooral in het teken van de Sterrenparade. De leerlingen hadden inspraak in wat we zouden gaan doen: theater, drummen en vooral het dansen mocht niet ontbreken. Ook kwam iemand met het idee om dit alles in het teken van een ruimtereis te zetten. Dus logisch het werd een ruimtereis van twee aardbewoners die op zoek gingen naar feestende en dansende ruimtebewoners. Op elke planeet kwamen ze een bewoner tegen en de tik toks werden getoond. De aardbewoners hebben hier smakelijk om gelachen, totdat het Heelal sprak, dat we met meer meer konden bereiken. Uiteindelijk volgde de klassikale dans. Maar tot mijn verbazing, een dagje ouder, werd er ook volop door het publiek mee gedanst in precies dezelfde bewegingen. Het was genieten om dit optreden te zien.
Natuurlijk was het kijken en mogen genieten van de muzikale, toneelspelende ed talenten van de andere groepen ook meer dan de moeite waard.
In de klas hebben we afscheid mogen/moeten nemen van juf Rianne. Menigeen vindt het zeer jammer, waaronder ik als collega natuurlijk ook. Het gaat naar omstandigheden goed met juf Rianne. hoewel de leerlingen de nieuwe meester nog niet hebben mogen ontmoeten, heb ik dat wel gemogen. Ook hij bruist van de nieuwe idee├źn en inzet voor de komende periode.
Ik hoop jullie allemaal gauw weer te zien op school, zodat we er met elkaar weer een fijne en leerzame periode van kunnen maken.
Groet Juf Angelique

Delen via