Nieuws uit groep 8

vrijdag 2 november 2018

Vrijdagmiddag 2 november was geen gewone vrijdagmiddag in groep 8…
Eerst werd er hard gewerkt aan de taaltoets van thema 2. Dat was geen gemakkelijke opgave. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren bijvoorbeeld het zoeken van het onderwerp, lijdend voorwerp en meewerkend voorwerp in de zin. Gelukkig gaan we dit nog regelmatig oefenen.

Na de toets was het tijd voor iets anders. De kinderen hebben in groepen samengewerkt aan een Haka. U heeft het vast wel eens gezien, een ceremoniële dans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Juf Karlijn heeft de kinderen de opdracht gegeven om in een groep een Haka te bedenken. Ze krijgen een week de tijd om te oefenen. Volgende week vrijdagmiddag hopen we dat er groepjes zijn die het laten zien op het schoolplein. Komt u ook kijken? We zullen dit doen bij het naar huis gaan.

Deze week zijn we ook gestart met de Kanjerstartweek. We hebben de petten en het bijbehorende gedrag opgefrist en we hebben diverse spelletjes gedaan die er ook bij horen. Volgende week gaan we verder! Volgende week starten we ook met de Citotoetsen, kortom een spannende tijd! 

Delen via