Nieuws uit groep 8

maandag 3 december 2018

ASK
Op dinsdag 27 november zijn we met de groepen 5 tot en met 8 naar Orpheus geweest voor de jaarlijkse voorstelling van de ASK. Dit jaar werd Arthur en het zwaard in de steen opgevoerd. Het was grappig, spannend en heel goed gespeeld!

Kanjertraining
In groep 8 zijn we druk bezig met het bespreken van de kanjerafspraken. Zo hebben we vorige week donderdag gekeken naar de afspraken aan de hand van stellingen. We hebben bijvoorbeeld bij de afspraak ‘Niemand speelt de baas’ gesproken over wanneer iemand de baas speelt en hoe dat voelt. Op deze manier hebben we bij elke afspraak stilgestaan en gesproken over wat er in onze klas speelt en beter zou kunnen.

Sinterklaas
Afgelopen vrijdag bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. De aankomst was spectaculair; Sinterklaas kwam samen met zijn pieten aan in een brandweerwagen!
Een deel van groep 8 zorgde voor muzikale begeleiding bij de aankomst. Meester Klaas heeft in de weken voorafgaand hard met ze geoefend en wat trommelden ze goed!
Vervolgens hebben we in de klas het dobbelspel gespeeld, het was weer een groot succes. Het was spannend, leuk en gezellig!
Tussendoor kwamen de Pieten en Sinterklaas ook nog even in onze klas. Kortom, een geslaagde dag!

Werken met Chromebooks
U heeft er vast al iets over gehoord… Sinds vorige week werken we met Chromebooks in groep 8! We werken met Snappet, een site waarop de verwerking van de meeste methodes digitaal te vinden is. Dat betekent dat de kinderen nu na de instructie de opdrachten zelf op de Chromebooks kunnen maken. Na een aantal standaardopdrachten wordt het niveau aangepast, daar zitten natuurlijk veel voordelen aan! Voor de leerkrachten heeft het ook voordelen; het scheelt veel nakijkwerk en met één druk op de knop hebben we een overzicht van de resultaten per gemaakte les. Handig voor extra uitleg of verdieping!

Kerstbakje maken bij Zone.college in Twello
Op donderdag 13 december zullen we met de klas een bezoekje brengen aan het Zone.college in Twello om daar een kerstbakje te maken, we hebben er zin in!
Het vervoer is inmiddels rond, alvast bedankt daarvoor!

Delen via