Nieuws uit groep 8

zondag 31 maart 2019

Spreekbeurten

In groep 8 zijn we op dit moment druk met de spreekbeurten! De onderwerpen zijn afwisselend en erg leerzaam. Na elke spreekbeurt geven de kinderen elkaar tips en tops en komen we samen tot een beoordeling. Het is leuk om te zien hoe goed ze elkaar opbouwende tips geven!

Caitlin nam ons voor haar spreekbeurt mee naar de brandweerkazerne. Na haar verhaal mochten we allemaal een keer spuiten met een echte brandweerslang en kregen we een uitgebreide uitleg van wat er zich allemaal in een brandweerauto bevindt. Wat een leuk en leerzaam uitje!

Project ‘Hanna’s reis’

Ook zijn we in groep 8 bezig met een project over de Tweede Wereldoorlog. We maken hierbij gebruik van het boek ‘Hanna’s reis’ en een vertelkoffer van Coda.
Het boek gaat over een 15-jarig Joods meisje dat in de Tweede Wereldoorlog vanuit Amsterdam terechtkomt in het Apeldoornsche Bosch (vroeger een Joodse psychiatrische inrichting, nu het terrein van zorggroep ‘s Heeren Loo).

In de vertelkoffer zitten onder andere foto’s van Hanna en haar familie, brieven uit die tijd en ook Jodenster. De kinderen leren veel over de oorlog en hoe Hanna leefde.

Op maandag 1 april brengen we een bezoek aan het CODA-museum. We gaan dan een kijkje nemen in het archief en mogen oude stukken uit de Tweede Wereldoorlog bekijken.

Centrale Eindtoets

Het is bijna zover… Op dinsdag 16 en woensdag 17 april gaat groep 8 de Centrale Eindtoets maken! We hebben de laatste tijd hard geoefend om te wennen aan de vraagstelling. De komende twee weken gaan we bekijken hoeveel tijd je hebt voor een onderdeel en wat je kunt doen om nauwkeurig te werk te gaan. We wensen alle kinderen van groep 8 vast veel succes!

Delen via