Groep 5/6

woensdag 22 december 2021

Lezen lezen lezen..
We merken dat de kinderen met meer enthousiasme lezen. Erg fijn en leuk om te zien! Leest u thuis ook met uw zoon/dochter? Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en de ‘ leeskilometers’ die in groep 5/6 erg belangrijk zijn. Wist u dat uw kind ook oefent met op toon te lezen? Ze lezen u graag voor. Na de kerstvakantie starten we met boekpresentaties. Informatie hierover volgt snel!

Klok kijken
Leren klok kijken doe je met de Hippe Leerklok van Dutch Sprinkles

We zijn met rekenen de afgelopen periode veel met klokkijken bezig geweest. Dat houdt natuurlijk niet op als ze uit school komen.
Oefenen met verschillende soorten klokken, hoe laat is het nu of over een kwartier, treinschema’s of alle soorten tijden die we in het dagelijks leven tegenkomen. Leuk om thuis samen mee te oefenen.

 

Van natuurzaken naar wereldzaken..
Op de middagen werken we aan zaakvakken. We hebben het thema “Natuur” afgerond. Na de kerstvakantie starten we al met de eerste toets wereldoriĆ«ntatie. Topo zal ook snel volgen.

Mmmmm..
Inschrijving EU-Schoolfruit 2016-2017 is gesloten! - EU SchoolfruitHet schoolfruit (van EU-schoolfruit) valt weer goed in de smaak. We kunnen veel nieuwe onbekende groenten en fruit proeven.
Van sinaasappels, rettich, peren, appels, wortels, ananas tot bleekselderij. We zijn benieuwd wat er na de kerstvakantie weer wordt geleverd en waar we van kunnen smullen.

 

Afgelopen vrijdag (17-12) hebben we gezellig samen geluncht om fijn de kerstvakantie in te kunnen gaan.
Zoals na elke vakantie worden en nu ook weer nieuwe tafelgroepjes gemaakt. Dit zullen we doen als we weer samen op school zijn.

Laten we de mooie dingen in het leven vieren, lief zijn voor en tegen elkaar en vooral genieten!
We willen jullie namens groep 5/6 en de juffen hele fijne dagen wensen!

Tot in het nieuwe jaar!

 

Delen via