Versierde ´Glazen´ huisjes voor Serious Request

vrijdag 3 november 2017

Dinsdag 31 november zijn de spaarpotjes mee gegaan naar huis voor Serious Request. In deze potjes kan het geld wat opgehaald wordt in gestopt worden.

Dit jaar is het doel  van Serious Request om ouders en kinderen met elkaar te herenigen. Door verschillende oorlogen komt het vaak voor dat kinderen en ouders van elkaar gescheiden worden. Het kost 300 euro om een kind te herenigen met zijn familie. Het Rode Kruis: „Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruishulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.”

De kinderen hebben al leuke ideeën bedacht om geld in te zamelen. Zo zijn er al kerststerren en armbandjes gemaakt om te verkopen, lege flessen opgehaald, in de familie en vriendenkring gevraagd om een donatie. Iedereen is fanatiek bezig om voor het goede doel geld op te halen. We hebben de spaarpotjes mooi versierd om daar al het geld in te stoppen.

 

 

Delen via