winternieuws uit groep 3/4

vrijdag 1 februari 2019

En toen… was het winter: ijs en sneeuw. Dit zorgt voor veel plezier en ontdekkend leren: stukjes ijs vinden en bewaren in een bakje in de klas. Wat gebeurt er dan? Hoe komt dit? Hoeveel water zien we in het bakje? En ervaren dat je vingers en tenen echt heeeel koud kunnen voelen. Eenmaal binnen na de pauze worden je handen dan zelfs rood en gaan prikken. Er wordt druk over gepraat door de kinderen. Een mooi thema!!!

Maar binnen werd er hard gewerkt. We hebben de cito-toetsen gemaakt. Trots op de kinderen die goed hun best hebben gedaan en allemaal steeds graag en gemotiveerd aan de slag gingen!

De komende weken gaan we  weer verder volgens rooster met op woensdagmorgen nu van 8.30-8.50 “raketlezen” met een leesmaatje uit groep 5/6. De kinderen oefenen dan in lezen op tempo.

De vrijdagmiddagen zullen in het teken staan van knutselen, gezelschapsspelletjes doen,  muziek maken. Kortom: creativiteit! Enkele leerlingen uit groep 8 helpen ons daarbij.

Regelmatig praten we over ‘kanjertaal’, ‘kanjergedrag’, en lezen we in het boek van ‘Max en de klas’. Het zonnetje van de dag krijgt voor het naar huis gaan, complimenten van de klasgenoten. Leuk om te krijgen en leuk om te geven. De kinderen doen het graag!

 

 

 

 

 

 

Delen via