nieuwsbrief openbare basisschool De Kosmos 19 juli 2019

Directienieuws, het schooljaar zit erop...

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het schooljaar zit erop! Namens het hele team wil ik jullie een hele fijn vakantie toewensen en bedanken voor de samenwerking dit schooljaar.

En samenwerken kan op veel verschillende manieren hebben we gezien:
Er zijn ouders die (veelvuldig) hebben geholpen tijdens activiteiten in de school, vaste pleinwacht waren of even bijsprongen, ouders die onderdeel waren van de MR of de activiteitencommissie, ouders die  hielpen klussen in de school, ondersteunden in de bieb, wilden rijden/fietsen tijdens uitjes, meegingen op schoolreis/schoolkamp, een bruiloft hielpen organiseren, ideeën aandroegen voor het onderwijs op De Kosmos en heel veel ouders die tijdens rapportgesprekken samen met de leerkracht nadachten over het allerbeste onderwijs, etc. Wat u ook gedaan heeft, onze dank is groot.

In de zomervakantie zal Doomijn verhuizen naar De Kosmos. We kijken uit naar de samenwerking met hen en hopen dat we in de toekomst samen een fijne, knusse en kwalitatief goede school en opvang kunnen neerzetten voor kinderen van 0 - 12 jaar.

Op zaterdag 31 augustus organiseren we een open-ochtend voor alle ouders van Doomijn, waarbij u als ouder(s)/verzorger(s) van De Kosmos ook van harte welkom bent. Namens de school zal Juf Karlijn aanwezig zijn en kunt u een kijkje nemen op de begane grond. Hier zijn dan het kinderdagverblijf, de VVE en peutergroep, BSO en de groepen 1-3 van De Kosmos gevestigd. De open-ochtend duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur en u bent van harte welkom samen met uw kinderen even te komen kijken.

In schooljaar 2019-2020 heeft het team van De Kosmos weer 6 studiedagen. Dit zijn de data:

Studiedag 1 
vrijdag 20 september 2019 werken met de nieuwe rekenmethode en feedback geven

Studiedag 2
maandag 14 oktober 2019 begrijpend lezen en EDI

Studiedag 3
dinsdag 21 januari 2020 kanjertraining en de nieuwe rekenmethode

Studiedag 4
donderdag 5 maart 2020 begrijpend lezen, rekenen en EDI

Studiedag 5
woensdag 1 juli 2020 kindgesprekken en het portfolio

Studiedag 6
vrijdag 17 juli 2020 (start zomervakantie voor de leerlingen)terugblik en vooruit kijken

Tijdens de startweek (dit is de laatste week van de zomervakantie, in die week werkt het team samen aan een goede start van het nieuwe schooljaar), ontvangt u alle laatste informatie ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Denk aan: een overzicht van de schoolafspraken en routines, nogmaals het overzicht van de vakanties en studiedagen, belangrijke data, de formatie (wie werkt wanneer?) en onze contactgegevens. 

Op maandag 2 september worden alle kinderen om 08.25 uur weer op school verwacht. Daar kijken we naar uit en natuurlijk mag de vakantiequiz in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet ontbreken.

En nu eerst.. lekker uitrusten allemaal. Geniet ervan!

Namens het hele team, een zonnige groet,

Karlijn de Jonge

ps: bij calamiteiten in de zomervakantie ben ik bereikbaar via de mail. Schroom niet ons te informeren wanneer er iets is.

Verhuizing

Verhuizing

Het is u vast niet ontgaan… de afgelopen dagen is er druk verhuisd binnen de schoolmuren! De spullen voor groep 1 en groep 2/3 staan al in het nieuwe lokaal en de spullen voor groep 4 zijn naar boven verhuisd. Ook in de andere klassen is er flink opgeruimd. Op naar het nieuwe schooljaar!

---

Subsidieaanvraag schoolplein onderbouw

We hebben goed nieuws: de subsidieaanvraag voor het onderbouwplein is binnen!!! Na de zomervakantie zal er een planning van de werkzaamheden gemaakt gaan worden. Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen!

---

Lopathon

Het is alweer even geleden… Maar wij zouden de opbrengst van de lopathon nog met u delen. De kinderen van groep 1 tot en met 8 hebben het fantastische bedrag van €1094,50 bij elkaar gelopen, wat een prestatie! Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, zal het geld verdeeld worden over drie doelen: Dierenasiel Kuipershoek, voor eten en medicijnen Buitenspeelgoed voor de midden- en bovenbouw Verteltassen voor de onderbouw Nogmaals hartelijk dank voor uw bijdrage!

---
Laatste nieuws uit groep 8

Laatste nieuws uit groep 8

Afscheid Na een geweldig schoolkamp, een fantastische musical- en afscheidsavond en een heel gezellige laatste schooldag, hebben we op woensdag 17 juli echt afscheid genomen van groep 8. Op de laatste schooldag zijn ze door een poort van kinderen uit groep 1 t/m 6 uitgezwaaid en uitgetrommeld door de kinderen van groep 7. Nogmaals allemaal: heel veel succes! Stoeptegel Tijdens de afscheidsavond van groep 8 hebben wij van de kinderen en hun ouders een heel bijzonder afscheidscadeau ontvangen: een stoeptegel met daarop de namen van alle ‘sterren van groep 8’ van het afgelopen jaar. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal deze een mooi plekje krijgen op het schoolplein. U ontvangt daarvoor nog een uitnodiging!

Meer lezen.

---
Laatste klassenshow van juf Alona op de Kosmos

Laatste klassenshow van juf Alona op de Kosmos

Het was een geweldig optreden donderdag 11 juli ! Na een half jaar flink oefenen stonden de leerlingen van groep 6 op het podium om iedereen te laten zien wat ze in de lessen hadden geleerd. Clowntjes, dj's, zangeressen, piano spelen,  toneelstukjes, fantastische presentatoren en een poppenkastverhaal... wat deden ze het goed! Dit was het laatste jaar dat groep 6 met  juf Alona een klassenshow heeft verzorgd. Volgend jaar start ze op andere scholen om daar haar beleefdheidslessen te kunnen geven. Bedankt juf Alona, voor alles!    

Meer lezen.

---
Schoolreisje groep 5/6/7 naar Wolthuis

Schoolreisje groep 5/6/7 naar Wolthuis

Eindelijk was het dan zover! Vrijdag 12 juli het schoolreisje van de bovenbouw! Hoewel het weer wederom niet veelbelovend was...hebben we dankzij de vele ouders die bereid waren ons te brengen en te halen en het team van Het Wolthuis dat het programma aangepast had voor ons, een hele leuke dag gehad. We hadden een bos, takken, hutten, een zaag, een vuurtje, een pijl en boog, lekkere broodjes, pannenkoeken, echte groentensoep: en dat alles zelf maken en doen. Een dag samen bezig zijn in de natuur. De kinderen? Ze genoten en waren allemaal erg betrokken en samen druk bezig. De leerkrachten? Ook wij genoten. Het is mooi om tevreden, enthousiaste kinderen te zien die het samen leuk hebben en voldaan naar huis gaan.- En het weer? Uiteindelijk een half uurtje eerder terug naar school en precies voor de bui binnen. Een schoolreisje ‘dichtbij huis’ , maar o zo leuk.  We …

Meer lezen.

---
Bruiloft Juf Joyce en Tim

Bruiloft Juf Joyce en Tim

Wat een geweldige dag was het vrijdag 28 juni! De dag dat ik, juf Joyce, met Tim ging trouwen. Inmiddels al weer iets meer dan een week getrouwd en nog steeds aan het nagenieten. Onze dag begon op de Kosmos. Alles was tot in de puntjes geregeld. Van de versiering tot de champagne. Van de taart tot de ceremonie en er was zelfs een persoonlijk lied! Wat een kanjers op de Kosmos! - Juf Joyce en Tim kwamen aan en werden ontvangen door ouders, kinderen, familie en collega's. Juf Joyce ging met groep 6/7 even naar lerarenkamer om vervolgens weg gegeven te kunnen worden door haar eigen klas. Tim wachtte op het podium met alle kinderen in de hal. Toen begon de ceremonie. Er werden ringen en zelfgemaakte armbandjes om gedaan, de kus gegeven, moesten ze een handtekening zetten en een stukje taart eten. Toen was het feest! Samen hebben …

Meer lezen.

---
---

Nieuws uit groep 5/6

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. Weken waarin we rustig toewerken naar de vakantie. De laatste lessen van de verschillende methodes worden afgemaakt. Afgelopen donderdag hebben we erg veel plezier gehad tijdens de waterpretmiddag. Wat waren sommige kinderen NAT, ook de juf was flink de pineut. De moeder Kyano heeft de hele school getrakteerd op ijsjes. We hebben er ontzettend van genoten. Bedankt! Het afgelopen jaar hebben we met z'n allen hard gewerkt. We zijn vooruit gegaan, zowel didactisch als sociaal. Om de klas daarvoor te belonen gaan wij de vakantie super speciaal inluiden. De laatste vrijdag mogen alle kinderen o.l.v. juf Kim en een aantal ouders op school blijven slapen. Op 16 juli gaan de kinderen 'overvliegen' naar hun nieuwe klas. Alvast een beetje wennen aan de (nieuwe) juf of aan klasgenoten waarbij ze nog niet eerder in de klas hebben gezeten. Uiteraard wordt er de eerste …

Meer lezen.

---
Groep 1/2 op schoolreisje

Groep 1/2 op schoolreisje

Maandag 24 juni zijn we op schoolreisje geweest naar IVN Woldhuis. Heel fijn en gezellig dat er zoveel ouders meegingen! De kinderen hebben opdrachten uitgevoerd in het bos, broodjes gebakken boven het kampvuur, insecten die in het bos leven gezocht en hutten gebouwd van takken. We hebben veel plezier gehad! Afgelopen maandag hadden we een koninklijke les op school. Emma van Paleis 't Loo kwam een verhaal vertellen over dieren op het paleis. De kinderen hebben ook een kroon gemaakt, waarmee zij volgende week koninklijk gaan leren dansen! Nog maar 2 weken te gaan en dan kunnen we gaan genieten van een heerlijke zomervakantie. Op 16 juli mogen alle kinderen al even 'overvliegen' naar hun nieuwe klas. Ze kunnen dan vast kijken hoe het is om in groep 1 of groep 2/3 te zitten. Donderdag 18 juli hebben we speelgoedmiddag. Bij mooi weer heel graag buitenspeelgoed meegeven. Ik wens iedereen …

Meer lezen.

De Kosmos is onderdeel van Leerplein055