nieuwsbrief openbare basisschool De Kosmos 10 juli 2020

Directienieuws 10 juli 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste Satelliet van het schooljaar. Wat was het een bijzonder jaar! De gevolgen van de Coronacrisis houden ons nog dagelijks bezig. Afstand houden, de hygiënemaatregelen, gesprekken voeren via de telefoon of via Teams, ouders die buiten afscheid nemen van de kinderen.. Het went, maar het blijft ook vreemd. Hoewel we iedere dag proberen aanwezig te zijn voor vragen/opmerkingen, bijvoorbeeld door ’s ochtends en ’s middags bij de waterspeelplaats te staan, hebben we de behoefte om met een groep ouder(s)/verzorger(s) terug te blikken op het afgelopen schooljaar. Dit willen we aanstaande donderdag 16 juli doen om 13.00 uur via Teams. Online dus. Wat gaat goed? Wat kan beter? Welke ideeën/aandachtspunten hebben jullie? Wilt u als ouder meepraten? Dan kunt u mailen naar kosmos@leerplein055.nl. Hierna ontvangt u van ons een digitale uitnodiging. Dit schooljaar nemen we afscheid van twee mensen: Meester Bart en Juf Angelique. Meester …

Meer lezen.

---

Kanjertraining

Wat was het een gek jaar. Een hele periode thuis aan het werk vraagt wat van kinderen en hun ouders. Ook op sociaal- emotioneel vlak. Als kanjercoördinator ben ik trots op het feit dat jullie oog hebben gehad voor elkaar en hoe jullie zijn terug gekomen op school. Om te zien hoe het met jullie gaat hebben we de kanjervragenlijsten afgenomen. Dit bevestigd ons beeld dat iedereen zich veilig voelt op school. Volgend schooljaar zal ik nog steeds toezien op de veiligheid van kinderen en hoe zij zich voelen bij ons op de Kosmos. 

---
Nieuwe veiligheidshesjes

Nieuwe veiligheidshesjes

We hebben nieuwe hesjes. Kunnen we veilig op stap. Mooi hè!  

 

---

Groep 1 heeft bijna vakantie!

Het schooljaar zit er alweer bijna op. Wat was het gezellig, leerzaam en uitdagend. We hebben samen gespeeld, geknutseld, veel thema's behandeld en doelen behaald. Een deel van de groep stroomt door naar groep 2, anderen blijven gezien hun leeftijd nog een jaar in groep 1. Ik wens u allen een hele fijne vakantie toe en hoop u weer gezond terug te zien in het nieuwe schooljaar. Groeten juf Kim

 

---

Juf Inge op school! 

Woensdagmiddag: de tafeltjes leeg, de rapporten mee naar huis. Het schooljaar nadert het einde. Enkele woorden die heel vaak gezegd zijn: het is een raar schooljaar. Maar nu ik hier zo zit, bedenk ik dat het ook echt zo voelt. Verandering op verandering, aanpassing op aanpassing... Maar bovenal kinderen die zich erg goed en makkelijk aanpasten! Echt toppers!!! Maar wat misten ze juf Inge!!! En de liedjes die ze zongen met haar en de gitaar! Steeds vaker kreeg ik de vraag wanneer,  en of ze toch wel terug ging komen. Maar eindelijk: daar was ze dan! woensdag 8 juli. Weliswaar in het kantoor beneden werkend achter de computer. Als we dan niet mogen 'knuffelen' dan kunnen we in ieder geval zwaaien voor het raam! Een echte corona-begroeting. En ja...ook dit vinden de kinderen al zo gewoon en is toch een leuke verrassing....?  

 

---

Uit het (weer gewone) schoolleven van groep 4 en 5

De afgelopen periode: alle kinderen weer bij elkaar: De lesdagen zagen er weer uit als vanouds: lezen, rekenen, spelling, taal, toetsen, tekenen, kleuren, knutselen, gymmen...enz...met als verrassing vorige week de stormbaan in de gymzaal: verbaasd, verrast, blij, genieten! In de pauzes weer allemaal gezellig buiten spelen. Er is hard gewerkt! Het rapport was er woensdag en eerlijk gezegd: goed om te zien dat de kinderen hier blij mee waren: leuk spannend: net als de andere keren. Want dit hoort erbij! Op naar het volgende schooljaar! Volgende week nog een klein feestje op de woensdag en dan zwaaien we groep 8 uit. Laten we genieten van de zomervakantie en uitkijken naar een nieuw schooljaar. Heel gewoon.....    

---

Groep 6 bereidt zich voor op de vakantie

Nog een week en dan begint de zomervakantie! Het is vaak genoeg gezegd en het voelde ook zo.. maar wat een bijzonder jaar! Trots op hoe deze kanjers (en ouders) het allemaal hebben gedaan! Gisteren (woensdag 8-7) zijn de rapporten mee na huis gegaan. We hebben 1 voor 1 een gesprek gevoerd met de juf over het rapport. We besproken welke groei we hebben gemaakt, wat er al goed gaat, waar de aandachtspunten liggen en hoe we volgend jaar hier aan gaan werken. Zo kunnen we volgend schooljaar gelijk aan onze persoonlijke doelen werken. Aanstaande woensdag is het kosmosfeest en daar hebben we heel veel zin in! De laatste schooldag nemen we afscheid van onze fijne klasgenoot Free. Free gaat verhuizen naar Groningen. We gaan je missen Free maar wensen je heel veel plezier en succes! We wensen iedereen een fijne vakantie!  

Groep 7 in de laatste weken

Wat zijn ze trots op hun rapporten: natuurlijk door de werkhouding, het plezier met elkaar en het serieus werken. De laatste weken hebben we gezorgd dat we klaar zijn om naar groep 8 te gaan. Stiekem kijken we naar de groep 8 van nu: ze kunnen niet wachten om die stap te zetten. En dat ze er willen leren: echt dat bewustzijn zit er goed in.

Deze week hebben we trommelles van juf Jenneke en Juf Inge. Al om 8.20 is het van iedereen de vraag hoe laat mogen we trommelen? Dat kunnen ze als de beste. Het klinkt geweldig de gezichten staan strak van de concentratie, focus op de juf die het ritme aangeeft. Groep 7 is bijna klaar voor het optreden voor groep 8.

En voor mij, juf Angelique, is het een periode van afscheid nemen van school. Echt met pijn in mijn hart. Deze school en kinderen hebben een plekje bij mij veroverd. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking in dit jaar. Het was een plezier om deze groep les te geven.

groetjes van Juf Angelique

---
De laatste dagen van groep 8 op De Kosmos

De laatste dagen van groep 8 op De Kosmos

  Hallo allemaal! Wij zijn Dominique, Kalissa en Rietjena. Wij gaan dingen vertellen over de laatste dagen van groep 8 op de basisschool. Doordat kamp niet doorging gingen wij naar de bioscoop, picknicken en naar het Boschbad. Wij vonden dit superleuk! Wij zijn nu bezig met de musical voor het laatst te oefenen en meester Bart had een leuke gymles voor ons klaargezet. Want hij had vorige week een stormbaan klaargezet! Deze week werden we getest of we de basisschool kunnen verlaten, we gingen toneel spelen in de huishoek, hakken en plakken, schrijven,  een werkblad tafelsommen maken, topografie, verkeer en trommelen. Elke groep had een eigen opdracht, dit was ons eindrapport.   Volgende week zijn dan echt onze laatste dagen op De Kosmos. Dan treden we op met onze eindmusical en hebben we woensdag het Kosmosfeest en onze laatste schooldag. Groetjes van groep 8!

De Kosmos is onderdeel van Leerplein055