010318 DiginwsKosmosP055()
nieuwsbrief De Kosmos | juni 2023

Directienieuws 23 juni 2023

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De laatste Satelliet alweer van het schooljaar... Gezamenlijk werken we toe naar de zomervakantie.

We zijn aan het nagenieten van een gezellige periode: schoolkamp, schoolreisjes en natuurlijk de lopathon met een fantastische opbrengst!! Aanstaande dinsdag 27 juni, om 9.45 uur, gaan we een cheque ter waarde van €1000,- overhandigen aan dierenasiel "De Kuipershoek".
Bij deze nodigen we u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn! Van het overige geld wordt buitenspeelgoed gekocht. Hierover hoort u binnenkort meer!

We hebben ook nog een aantal leuke activiteiten tegoed. Woensdag 28 juni krijgen alle kinderen hun rapport en op donderdag 29 juni, vieren we gezamenlijk het Kosmosfeest. Dit gebeurt 's middags onder schooltijd.
In de laatste schoolweek hebben we op dinsdag de musical van groep 7/8, zwaaien we groep 8 uit op woensdag en op donderdag gaan alle kinderen kijken in hun nieuwe klas bij de nieuwe leerkracht.
Op donderdag 6 juli om 14.30 uur begint dan ook de zomervakantie voor de groepen 1 t/m 7.
Op vrijdag 7 juli, tijdens de laatste studiedag van het team, zorgen we met alle leerkrachten voor een goede afronding en overdracht van dit schooljaar.

We maken er nog twee fijne weken van!

Vriendelijke groet,
Marit Limburg

Groep 1

De laatste periode van het schooljaar is bijna ten einde. Tijd om terug te blikken.

We hebben er even op moeten wachten, maar het voorjaar deed dan toch zijn intrede. Ons buitenplein werd groener en kreeg meer kleur. Super om te zien hoe betrokken de kinderen zijn bij het onderhouden van het groen op het speelplein. Veel ouders hebben zaadjes, plantjes of bloemen gebracht. Heel leuk!

De ouderbetrokkenheid was hoog deze periode. De leerkrachten en ouders hebben samen Koningsspelen, de Lopathon en het schoolreisje tot een succes gemaakt.

Bij de
Lopathon hebben de kinderen een geweldig bedrag bij elkaar gelopen, samen doneren we het geld aan het dierenasiel.

Het schoolreisje ging dit jaar naar de Flierefluiter in Raalte. Wat is dat een gezellige plek! We hebben veel boerderijdieren gezien en heerlijk in het zonnetje kunnen spelen.

Groep 1 houdt van buitenspelen in het zonnetje.

Zo aan het einde van het schooljaar kunnen wij goed
merken hoe de kinderen van groep 1 gegroeid zijn.


Wij zijn trots op jullie!

Groep 2

De afgelopen periode was wel een hele leuke. Want naast leren en spelen in de klas was er de Koningsspelendag, de lopathon en niet te vergeten ons schoolreisje.

In de klas hadden we het over het thema: ”Hoe kan dat?” Zo hebben we onder andere gekeken hoe je een figuur kunt spiegelen, hoe de schaduw ontstaat, hoe je kunt meten en wegen en hebben we de hele uren van de klok geleerd.

Nu de zomervakantie nadert is het thema, hoe kan het anders, ‘Vakantie/vervoer’.

We leren hoe we gepast kunnen betalen onder de 10 euro met 1 euro- en 2 euromunten, rangtelwoorden en ja zelfs al woorden lezen…..spellend verdelen we een woord als ‘tak’ in klanken. ‘T-a-k’ en ‘plakken’ ze dan weer aan elkaar.

Ja, de kinderen in groep 2 gaan het vast leuk vinden om dit verder te leren in groep 3.

Het schoolreisje naar de ‘Flierefluiter’ in Raalte was erg leuk! Deze dag was het prachtig weer.
En dat prachtige weer bleef het: u begrijpt: thema "vakantie" past hier bij.

Nu we dan ook veel praten, leren, spelen, voorlezen, over bijvoorbeeld de zee, het strand, op reis gaan, logeren, naar een pretpark gaan, zwemmen, krijgen we vanzelf zin in die zomervakantie!

Maar voordat ik iedereen een fijne vakantie wil wensen, wil ik nog even een compliment geven aan alle kinderen die samen zoveel geld hebben ingezameld door voor onze lopathon sponsors te zoeken en rondjes te rennen.

TOPPERS zijn jullie!!!

Dan nu: hele fijne vakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

Groep 3

Wat is het jaar snel voorbij gegaan. Nog een paar weken en dan is het alweer zomervakantie!

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt, maar ook veel leuke dingen gedaan.

Zo zijn we op schoolreisje geweest naar de Flierefluiter in Raalte. Het was een warme dag, maar gelukkig waren er sproeiers om lekker af te koelen. We hebben een fantastische dag gehad!

Vorige week was er ook waterpret op school. Wat een lol hadden we met allerlei waterspeelgoed!

Naast alle leuke dingen zijn we ook bezig met de laatste blokken van rekenen en Veilig leren lezen. Met rekenen maken we intussen al sommen tot 30. Veilig leren lezen gaat over het lezen en schrijven van lange woorden met 3 lettergrepen.

Wat zijn we trots op alle kinderen! Ze hebben zoveel geleerd dit jaar en zijn helemaal klaar om naar groep 4 te gaan!

Groep 4/5

De laatste loodjes……

Puffend en zwetend zwoegen wij ons door de laatste loodjes.
De laatste weken van het schooljaar staan traditiegetrouw in het teken van de Cito’s en dat valt niet mee in de hitte van het klaslokaal.
Maar wat moet, dat moet. De kinderen willen natuurlijk laten zien wat ze allemaal kunnen.

De vrolijkheid van ons schoolreisje is al bijna naar de achtergrond verbannen.
Het schoolreisje was leuk! Alles zat mee. Het was niet druk in de dierentuin. Het weer was goed.
Wel een beetje warm. Maar er waren genoeg schaduwplekken. En waterpartijen om mee te spelen.

Uiteraard moesten natuurlijk ook de reuzenpanda’s bezocht worden. Die plannen waren al ver van tevoren gesmeed.

Zo zag een reuzenpanda eruit. Trouwens 2 uur later nog steeds. Dus dat viel een beetje tegen.
Al met al was het een prima dag, die helaas zo voorbij was.

Afgelopen vrijdagmiddag hadden we een “cool” spetterfeest. De kinderen konden vrijdagmiddag helemaal verfrist en kleddernat het weekend in.

Wij zwoegen nog twee weken door….. om daarna aan onze welverdiende zomervakantie te beginnen.

Lieve ouders van groep 4/5, bedankt dat ik iedere dag van de vrolijke snoetjes van jullie kinderen mocht genieten. Het was niet altijd een rustig jaar, maar we hebben veel geleerd van en met elkaar.

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie. Juf Petra.

Groep 5/6

Ook wij zullen ons berichtje beginnen met...
Wat is het jaar voorbij gevlogen! Nu zijn de laatste weken van het schooljaar aangebroken.

Waar we begonnen met Meester Jeroen, (en zijn geweldige kunst voor stukjes schrijven, die ik niet kan evenaren, sorry) staat nu Juf Roos weer naast mij te shinen, fijn vertrouwt.
En waar juf Myra het hele jaar mijn steun en toeverlaat was, zo fijn zo'n fijne collega aan mijn zijde. Maar ook juf Ria op de woensdag voor de extra ondersteuning binnen de Kosmos en juf Moniek voor de leuke gymlessen waar de kinderen zich helemaal konden uitleven.
En vergeet niet de moeders niet die (bijna) elke vrijdag een leuke creatieve activiteit bedachten en uitvoerden met de groep!
Dank jullie allemaal!
Een jaar waarin we veel van en met elkaar hebben geleerd en met elkaar hebben gedaan en waar u al een heleboel van in de satelliet en op Parro hebt kunnen lezen.

Naast de Cito's die we afgelopen weken hebben gemaakt (en hard voor hebben gestreden), zijn we ook op schoolreisje geweest en hebben we hard gelopen voor het goede doel met de Lopathon. Wat is er ontzettend veel geld ingezameld zeg!
Vergeet ook niet het voetbalkampioenschap, waar de voetbalteams van de groepen 5 en 6 zijn gehuldigd omdat ze gewoon beiden kampioen zijn geworden! Geweldige prestatie!
En wat is nou lekkerder met het warme weer dan lekker nat worden. Vorige week konden de kinderen hun pret niet op toen we spontaan een waterspetterpret moment hadden gerealiseerd met wat fijne ouders, zo konden we lekker koel het weekend in!

Met nog een leuke Kosmosdag en de uitreiking van de laatste rapporten in het verschiet gaan we dan toch het schooljaar bijna afsluiten.
We zullen een aantal volgend jaar weer in de klas mogen verwelkomen maar ook een aantal die verder gaan met een andere leerkracht.
Bedankt voor al het fijne contact, de samenwerking en dat we van jullie kinderen hebben mogen genieten in de klas.
Eerst ga ik even puffen (en dan niet alleen van de warmte;) en dan zien we elkaar weer ergens in het nieuwe schooljaar!

Voor nu een hele fijne en gezellige vakantie met elkaar! Enjoy!!

Groep 7/8

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. Naast de Citotoetsen voor groep 7 en de lessen voor beide groepen, is groep 8 druk bezig met de musical en afscheid nemen van hun basisschooltijd. De één kijkt ernaar uit om de deur van De Kosmos dicht te trekken, voor de ander mag het nog wel wat langer duren. Terwijl ik dit stukje aan het maken ben, zijn de kinderen van groep 8 bezig met kennismaken met hun nieuwe school en met klasgenoten. Ik ben benieuwd naar alle verhalen morgen.
De groep 7 kinderen zijn benieuwd wat hun pré advies gaat worden volgende week. Natuurlijk kijken we dan ook waar ze nog dingen kunnen verbeteren en/of versterken. Het is altijd een drukke tijd op school en de tijd lijkt nog sneller te gaan dan anders. Het jaar is omgevlogen…we gingen als een raket om in “Kosmostermen” te zeggen. Er worden al plannen gemaakt voor het nieuwe schooljaar, maar eerst even dit schooljaar afmaken. En daarna genieten van de zomervakantie.

Allemaal alvast een hele mooie en gezellige zomervakantie!
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...