010318 DiginwsKosmosP055()
nieuwsbrief De Kosmos | juni 2022

Directienieuws 30 juni 2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Dit is alweer de laatste Satelliet van dit schooljaar. In alle groepen wordt inmiddels toegewerkt naar de zomervakantie. Gelukkig kunnen we terugkijken op een fijne periode; alle groepen zijn op schoolreisje geweest en groep 7/8 heeft een geweldig leuk schoolkamp gehad.
Gisteren hadden we ook feest! Het Kosmosfeest was enorm gezellig en wat hadden we er prachtig weer bij, fijn!
Morgen, vrijdag 1 juli, krijgen alle kinderen hun rapport mee naar huis. De rapporten mogen na de zomervakantie bij de nieuwe leerkracht ingeleverd worden.

Volgende week hebben we dan echt de laatste schoolweek, met een vol programma:

Op dinsdag…
– Middag mogen alle groepen kijken naar de generale repetitie van de musical van groep 7/8
– Is de laatste schooldag van meester Koen op De Kosmos
– ’s Avonds is de musical en afscheidsavond van groep 8

Op woensdag…
– Mag groep 8 trakteren en zwaaien we ze uit
– Is de laatste werkdag van juf Laura op De Kosmos

Op donderdag…
– Hebben we van 11.15 tot 11.45 een wisselmoment.
Alle kinderen nemen een kijkje in de nieuwe klas, bij de nieuwe leerkracht.
– Om 14.30 uur begint de zomervakantie voor de groepen 1 t/m 7 en willen we u graag bedanken voor al uw hulp, steun en vertrouwen tijdens het afgelopen schooljaar.
Dit moment gebruiken we ook om juf Rianne en juf Samantha uit te zwaaien.

Op vrijdag, tijdens de laatste studiedag van het team, zorgen we met alle leerkrachten voor een goede afronding en overdracht van dit schooljaar.

In de laatste week van de zomervakantie ontvangt u van ons de startbrief voor het nieuwe schooljaar.
Namens het team wens ik u allemaal alvast een heel fijne zomer en tot ziens op maandag 22 augustus!

Vriendelijke groet,
Marit Limburg

Vakantierooster en studiedagen 2022-2023

In het overzicht van vakanties en studiedagen voor het schooljaar 2022-2023 heeft een foutje gestaan. De startdatum voor de herfstvakantie klopte niet.
Bij deze het goede vakantierooster en een overzicht van de studiedagen:
Vakanties en studiedagen 2022-2023

Herfstvakantie:
24 oktober 2022 tot en met 28 oktober 2022
Kerstvakantie:
26 december 2022 tot en met 6 januari 2023
Voorjaarsvakantie:
27 februari 2023 tot en met 3 maart 2023
Goede vrijdag en Pasen:
7 april 2023 en 10 april 2023
Koningsdag:
27 april 2023
Meivakantie:
1 mei 2023 tot en met 5 mei 2023
Hemelvaartsdag:
18 mei en 19 mei 2023
Pinkstervakantie:
29 mei tot en met 2 juni 2023
Zomervakantie:
7 juli tot en met 20 augustus 2023

Studiedag 1 dinsdag 11 oktober 2022
Studiedag 2 woensdag 9 november 2022
Studiedag 3 donderdag 26 januari 2023
Studiedag 4 maandag 6 maart 2023
Studiedag 5 maandag 5 juni 2023
Studiedag 6 vrijdag 7 juli 2023 (eerste dag zomervakantie)

Welkom op De Kosmos

Er zijn weer nieuwe leerlingen begonnen op onze school.

In groep 1 zijn gestart:
Joshua
Vinchenzo
Ilana
Zara
Amy

We wensen jullie een fijne tijd op onze school!

Groep 1

Wat hebben we genoten van het mooie weer! Lekker jassen uit, hutten bouwen en met water spelen. We vonden het zo fijn buiten dat we geen zin meer hadden om naar binnen te gaan en toen bedachten de juffen dat we net zo goed buiten konden eten. Voor een paar van ons was het de eerste keer dat we gingen picknicken en we vonden het zo super leuk, dus papa’s en mama’s als jullie niets te doen weten voor de vakantie, dan hebben wij wel een idee 🙂
We waren dan ook erg teleurgesteld toen het weer ineens slecht werd en er veel regendruppels uit de lucht vielen, maar dat kon de pret uiteindelijk niet drukken, we hebben de picknick gewoon naar binnen verplaatst!Ja, kinderen hebben altijd een creatieve oplossing!Nu vlak voor de vakantie, zijn we de laatste dingen aan het afronden en gaan dan genieten van al die weken vrij!

Fijne zomervakantie!
Juf Kim en Juf Nienke
Groep 1

Groep 2

Als we terugkijken, kunnen we zeggen dat we veel gedaan hebben.
Niet te vergeten het schoolreisje. Met de bus naar ‘De Flierefluiter”: een fantastische dag!
Knutselen voor Moederdag en Vaderdag.
Bij de thema’s ‘Hoe kan dat?’ en ‘kunst, wat bewaar jij en museum’ hebben we gespeeld, gewerkt, gelezen, woorden geleerd van woordenschat.
Vorige week zijn we verhuisd naar een eigen lokaal. Met weer een eigen aanrechtje/kraan waar ze zelf de kwasten kunnen wassen na het verven en een eigen deur naar buiten.

De kinderen zijn er blij mee. (en de juf ook)
Alles heeft weer een plekje…dus spelen en werken maar.
Deze week het kosmosfeest. Het was een leuke dag!
Al met al…veel geleerd en gedaan.
Nu de warmte ook in de school binnendringt, zie ik regelmatig verhitte, wat vermoeide hoofdjes tijdens het spelen en werken.
Misschien tijd voor een heerlijke zomervakantie?
En dan na de vakantie weer helemaal fris aan de start van groep 3!
Natuurlijk is het leuk en spannend tegelijk.
Daarom gaan we er volgende week al even een kijkje nemen, zodat ze hun nieuwe klas en hun nieuwe juf zien.

Fijne vakantie!
Juf Jenneken en Juf Myra
Groep 2

Groep 3

Wat hebben we een gezellige laatste weken in groep 3 gehad!
Met de inloop zijn veel ouders geweest die meededen met ‘ren je rot’ over de tweetekenklanken. Ouders hebben gezien dat het best lastig is om het verschil te weten tussen ou/au en ij/ei en dat de kinderen dit ook al erg goed kunnen!
Gisteren was het Kosmosfeest! De kinderen waren prachtig verkleed en wat hebben we een plezier gehad! Spelen op de stormbaan en het springkussen, flessenvoetbal, tekenen, picknicken en een ijsje eten. En hebben jullie allemaal de gigantische slinger die gemaakt is al in de school zien hangen?
Morgen gaan de rapporten mee en volgende week is dan alweer de laatste week van dit schooljaar. Donderdag vliegen alle kinderen alvast even over naar de groep van volgend jaar. Groep 3 is inmiddels alvast verhuisd naar boven. We hebben daar een heel gezellig klasje!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie!
Ook namens Juf Marjo,
Juf Susanne
Groep 3

Groep 4

Alle Cito toetsen zijn gemaakt. Er zijn werkboeken uit. Kortom het schooljaar loopt op zijn einde. Mijn eerste jaar op de Kosmos zit erop.
Wat een geweldige school! Heel iets anders dan mijn vorige dorpsschool in Klarenbeek. Maar kinderen blijven kinderen. En die hebben onderwijs nodig. Het voelde voor mij alsof ik in een warm bad kwam. Betrokken ouders, lieve en ondeugende kinderen en geweldige collega’s.
Vorige week hebben we de inloopweek gehad. De kinderen lieten aan hun ouders zien hoe we met rekensprint werken en hoe we samen lezen in een samenleesboek. De meeste kinderen in groep 4 hebben dit aan hun ouders laten zien. De opkomst was groot. Dit laat meteen zien hoe groot de betrokkenheid van de ouders is bij school.

Groep 4 gaat volgend jaar gesplitst naar groep 5. De helft van de groep gaat een deurtje verder en de andere helft blijft nog gezellig een jaartje bij mij. Dus we blijven elkaar nog geregeld zien. Maar voor die tijd eerst zomervakantie.

Ik wens iedereen een fijne vakantie met veel mooi weer!
Juf Petra
Groep 4

Groep 5/6

Nog een week en dan begint de zomervakantie!
Wat hebben de kanjers van groep 5/6 weer hard gewerkt en mee gemaakt de afgelopen periode.
Een kleine greep; schoolvoetbal goed en sportief spelen en aanmoedigen, schitteren op de sterrenparade, inloopochtenden met ouder-kind activiteiten, schoolreis met de bus naar Dieren, kraamvisite van het zusje van Angelitha, afscheid genomen van juf Karlijn, hebben we flink geknutseld op de vrijdagmiddagen, cito’s en de spreekbeurten!

De laatste spreekbeurten zijn aan de beurt en dan is iedereen geweest. Wat een leerzame en bijzondere onderwerpen. Iedereen heeft zijn best gedaan om er een mooie spreekbeurt van te maken. Vooral het voor de klas staan en iets vertellen was al een hele stap! Knap gedaan!

Morgen gaan de rapporten mee naar huis. Ook worden er weer gesprekken gevoerd met de juf over het rapport. We bespreken welke groei er is gemaakt, wat er al goed gaat, waar de aandachtspunten liggen en hoe we volgend jaar hier aan gaan werken. Zo kunnen we volgend schooljaar gelijk aan onze persoonlijke doelen werken.
Afgelopen woensdag was het Kosmosfeest en of het een feest was! Maar liefst 2 stormbanen, een tumblingbaan, stoelendans, gezonde gesponsorde tussendoortjes, een ijsje van Swoll en heerlijk weer! Wat hebben we genoten!

De laatste schooldag nemen we afscheid van onze klasgenoot Davy omdat hij naar een andere school gaat. We gaan je missen Davy en wensen je heel veel plezier en succes op je nieuwe school!
Maar ook van juf Samantha nemen we afscheid die ons ontzettend veel heeft geleerd, ondersteund en geholpen. Hopelijk zien we je nog een keer juf! Bedankt voor alles!

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!
Ook namens juf Roos en juf Samantha,
Juf Joyce
Groep 5/6

Groep 7/8

Wist u dat … ?

Iedereen de afgelopen weken een spreekbeurt heeft gehouden? Alle leerlingen hebben minstens een voldoende gescoord. De onderwerpen waren erg leerzaam en interessant. Alle leerlingen waren goed voorbereid en hadden een mooie presentatie in elkaar gezet.

We naar het Kröller Müller zijn geweest en dat we daar een heel leuke dag hebben gehad? We zijn met een grote bus opgehaald en weer teruggebracht naar school. Binnen in het museum hebben we alle schilderijen bewonderd en buiten zijn we in de beeldentuin geweest. Voor zowel binnen als buiten kregen de leerlingen verschillende opdrachten. Tot slot kregen we nog een wandeling met uitleg van de boswachter.

De leerlingen uit groep 7 en Bethlehem uit groep 8 afgelopen week hun diploma hebben gehaald voor het verkeersexamen? Het theoretisch verkeersexamen was in mei en het praktisch verkeersexamen was eerder deze week.

Groep 8 dinsdag 5 juli de musical gaat opvoeren? In de middag voor de hele school en in de avond voor familie. Een aantal kinderen uit groep 7 heeft een rol en de rest van groep 7 zingt mee met de liedjes.

Groep 8 op woensdag al de laatste schooldag heeft? De leerlingen uit groep 8 mogen alle kinderen van de school trakteren en daarna nemen ze echt afscheid. Komt u ook kijken? Vanaf 11.45 uur kunt u erbij zijn op het schoolplein.

De leerlingen uit groep 7 afgelopen week een pré-advies hebben gehad? Dat was best wel spannend: samen met je ouders en de leerkrachten in gesprek over je resultaten en de toekomst!

We wensen u een heel fijne, zonnige vakantie!
Juf Marit en Juf Rianne
Groep 7/8
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...