010318 DiginwsKosmosP055()
nieuwsbrief De Kosmos | februari 2021

Directienieuws 18 februari 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s), De afgelopen maanden waren voor kinderen, ouders en teamleden onrustige tijden. De tweede schoolsluiting, vorige week een dik pak sneeuw, wisselende leerkrachten op school in verband met ziekte en afgelopen maandag opnieuw code rood vanwege de gladheid. Toch zijn we vooral blij dat we weer 'gewoon' allemaal op school zijn!  We merkten de afgelopen twee weken dat de kinderen veel behoefte hadden aan een gewone schooldag. Fijn dat dit nu weer mogelijk is. We hebben als team veel respect voor u als ouders en willen u bedanken voor uw inzet, begrip en hulp in de afgelopen periode!   Gelukkig hebben we ook veel plezier gehad in de afgelopen twee weken. Zo waren er vorige week helemaal geen fietsen in de fietsenstalling te bespeuren, maar hadden we wel een hal vol sleeën! Wat hebben de kinderen genoten van de sneeuw. Lekker op de slee naar school en in de pauzes zijn er heel wat sneeuwballen gegooid. Vervolgens lagen de verwarmingen vol met handschoenen en mutsen om weer op te drogen. In de afgelopen …

Meer lezen

Uitkomsten tevredenheidspeiling oktober 2020

In oktober hebben we onder ouders, kinderen en teamleden tevredenheidspeilingen gehouden.   Uit de tevredenheidspeiling onder de leerlingen van groep 6 t/m 8 kwam naar voren dat zij erg tevreden zijn over onze school. Ze geven De Kosmos het rapportcijfer 8,6!  Het meest tevreden zijn de leerlingen over dat de school een gezellige school is. Daarnaast vinden ze dat hun leraar een aardige en goede leraar is. De leerlingen willen wel graag meer betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de school.   De respons onder ouders was 26%. Dit lijkt weinig maar de enquête is naar beide ouders verstuurd en waarschijnlijk in veel gevallen door één van de tweede ouders ingevuld, hierdoor is de respons tussen de 26% en 52%. We hebben er een paar belangrijke punten uit kunnen halen. Zo gaan heel veel kinderen met plezier naar school! Daarbij geven ouders aan dat de meeste kinderen zich ook veilig voelen. …

Meer lezen

De winnaars van de wandelbingo

De wandelbingo bij het laatste huiswerkpakket was een groot succes! We hebben veel mooie fotocollages en ingevulde bingoformulieren ontvangen.
De winnaars ziet u op de foto: Rafi uit groep 1, Christian en Louise uit groep 5 en 2 en Lana en Amy uit groep 5 en 3. Aan alle andere kinderen en ouders die ook flink gewandeld en gespeurd hebben: goed gedaan!

Meer lezen
De winnaars van de wandelbingo

Juf Joyce en Mees waren op bezoek

Op woensdag 17 februari jl. kwamen juf Joyce en Mees op bezoek. Eindelijk konden de kinderen kennismaken met Mees, wat is hij lief en schattig! De kinderen van groep 6/7 hebben het cadeautje gegeven.
Mees heeft, van alle kinderen, ouders en het team, een Kosmos-logeerkoffertje met zijn naam en mooie voorleesboeken gekregen. We hopen dat hij er veel plezier van zal hebben!
Na de voorjaarsvakantie begint juf Joyce weer met lesgeven aan groep 6/7. Ze zal er zijn op woensdag, donderdag en vrijdag.

Juf Joyce en Mees waren op bezoek

Hele voorjaarsvakantie | Stadspark Berg & Bos, J.C. Wilslaan 21

Stadspark Park Berg & Bos is een aangelegd cultuurpark en deels een gevarieerd bos/natuurlandschap met mooie wandelroutes. Voor kinderen is het een heerlijk dagje uit, ze kunnen in het park lekker te rennen en spelen, het kidspad wandelen, wilde zwijnen en herten spotten en de uitkijktoren te beklimmen.
Gratis toegang!
Voor meer informatie klik hier

Hele voorjaarsvakantie | Stadspark Berg & Bos, J.C. Wilslaan 21

Lekker bewegen

Hieronder de links om lekker thuis te bewegen.
Beweegchallenge van meester Christiaan: https://www.youtube.com/watch?v=9g2USIzpqU4
Beweegchallenge van Juf Merel: https://www.youtube.com/watch?v=3e9d8A9oQhA

Lekker bewegen

Voorjaarsvakantie sport en spel Accres

ACCRES Sportstimulering organiseert op diverse locaties in de voorjaarsvakantie sport en spelactiviteiten in de buitenlucht voor kinderen t/m 17 jaar. In deze vervelende ‘corona-tijd’ is het belangrijk om te blijven bewegen!
Wilt u meer weten? Klik dan op onderstaande link. https://sportstimulering.accres.nl/vakantie-activiteiten-voorjaar

Voorjaarsvakantie sport en spel Accres

Groep 1 is goed gestart

Het was een andere start na de lockdown dan we hadden verwacht. De sneeuw zorgde ervoor dat veel kinderen niet op school konden komen. Gelukkig hebben we inmiddels iedereen gezien. Ook hebben we een aantal nieuwe kinderen in de klas gekregen. Kyan, Nisa, Zeyno, Felicia, Kyano, Enes zijn afgelopen weken gestart. Deze week komt Melis nog om te wennen. We beginnen dus aardig vol te stromen. We zijn met het thuisonderwijs gestart met het thema het Restaurant. Hiermee gaan we door tot de week na de vakantie. Alle lessen staan in het teken van voedsel, koken, bedienen, betalen en tellen. Ook de hoeken zijn zo ingericht dat ze met deze doelen kunnen oefenen. Het themalied gaat over een pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa pannenkoek. De kinderen kunnen hem thuis vast voorzingen. De letter M staat ook centraal dit thema. Mocht u nog spullen thuis hebben die we in de letterkast kunnen doen, dan graag …

Groep 2 en 3: we zijn er weer!

Fijn om elkaar weer te zien in de klas! en ineens was het winter.. Wat hebben we leuk kunnen spelen in de sneeuw! Het was wel even wennen maar inmiddels zijn we weer goed aan de slag gegaan. Het thema voor de komende weken is: "Safari", spannend, avontuur! Dat is wel te zien in de speel/werkhoeken. Hier gaat ook Kern 7 over, waar groep 3 in gestart is. Veel aandacht voor het lezen in groep 3 want niet alleen het tempo is belangrijk. Ook het op toon, voorlezen, vinden de kinderen leuk om te oefenen. Milan heeft het voorgedaan en elke vrijdag is er een ander die een stukje tekst uit het VLL boekje thuis oefent en voorleest voor de anderen. Met als beloning een applausje van je klasgenootjes!

Meer lezen

Klein feestje, groep 3

Wij hebben alle letters geleerd! Tijd voor een feestje...

Klein feestje

Groep 3 online

Vandaag gaan we lezen. Nadat we allemaal ingelogd zijn en elkaar enthousiast begroet hebben, gaan we samen lezen en oefenen uit ons boekje van 'Veilig en Vlot'. Ha... daar verschijnt een kat in beeld. Het bekje wordt open gedaan en we zien heel goed een gebit van een kat met mooie scherpe tandjes. De kat zit nog steeds rustig op schoot. Ik zie op het scherm allemaal kinderen vol aandacht voor de kat: dit is interessant! O..ja we waren aan het lezen. Maar...ondertussen is er ook een andere kat te zien, iets minder gewillig, maar ook mooi. Verder lezen maar weer. Wie wil? "Dat gaat goed".  O...daar is een hamster in het scherm. Ook super leuk! Iemand heeft iets te melden: "Juf, ik heb een vis, een kat en een hond. en door.... Als er geen levend beest in huis is, voldoet een knuffel ook. Mooi hoor! Er is veel …

Meer lezen

Groep 4 en 5 zijn weer op school.

Na wekenlang elkaar voornamelijk via classroom gezien te hebben was het dan zo ver. De school gaat weer open. Best spannend na zo’n lange tijd. En na heel veel regen begon het, de zondag voordat de school zou beginnen, ook nog te sneeuwen. Dus zondag heel veel plezier in de sneeuw en maandag met sneeuwlaarzen, handschoenen, sjaal en warme muts naar school. Fijn om weer in de klas te zijn, maar wat duurt het lang tot het pauze is. En wat was het het genieten in de sneeuw. Daarna weer aan het werk. En na zo’n lange tijd thuis gewerkt te hebben, valt het niet mee om weer heel de dag op school te moeten werken. Tussen het harde werken door doen we regelmatig de ‘Haka bodypercussie’, zodat we lekker kunnen bewegen. Daarna kunnen we weer door met werken. Aan het eind van de dag gaan we nog even aan …

Meer lezen

Nieuws uit groep 6/7

Wat hebben de kinderen het tijdens de lock-down fantastisch gedaan. Bij de online lessen zaten ze altijd paraat met hun materialen. Wat knap en wat hebben jullie ook veel geleerd. Behalve de taallessen hebben ze veel ict-vaardigheden ontwikkeld, de zelfstandigheid is bevorderd en ook sociale vaardigheden zijn ontwikkeld door thuis lekker mee te helpen. Knap hoor!

Nu zijn we alweer lekker een paar dagen compleet in de klas. Behalve dat het gezellig is, zijn ze ook al weer gewend aan het rooster. Daarbij komt natuurlijk de sneeuwpret en de groep had dan ook wel een verzetje verdiend: lekker naar het park, de slee mee en glijden maar.
Deze week volgde daar wel een taalles op. Maak een stripverhaal over Winterweer. Veel kinderen gingen hier meteen mee aan de slag en er zijn een paar prachtige exemplaren gemaakt, zoals deze van David W. uit groep 7.

Nieuws uit groep 6/7

Groep 8 is weer goed begonnen!

Na een lange periode van thuiswerken, is het erg fijn om alle kinderen weer op school te zien! De kinderen van groep 8 hebben het trouwens heel goed gedaan tijdens de lockdown: drie keer per dag online en een flink papieren werkpakket om mee aan de slag te gaan. Tijdens de contactmomenten hoorden we terug dat de meeste kinderen dit veelal zelfstandig geregeld hebben. Wij zijn daar heel trots op! Vorige week hebben we genoten van de sneeuw. In plaats van de gymles zijn we naar het Matenpark gegaan. Daar konden we lekker van de heuvels sleeën, dit was een groot succes! De komende periode gebruiken we om de kinderen van groep 8 goed voor te bereiden op de Eindtoets. Hier zijn we ook al mee begonnen tijdens de lockdown. We oefenen taken van taal en rekenen en tijdens de lessen bekijken we regelmatig of bepaalde lesstof nog extra geoefend …

Meer lezen
Groep 8 is weer goed begonnen!

Welkom op De Kosmos

Juf Kim schrijft het al. We hebben op 8 februari veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. In groep 1 zijn gestart: Felicia Enes Kyano Zeyno Nisa Kyan In groep 6/7 is gestart: Bethlehem We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school.

Meer lezen
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...