Directienieuws 16 oktober 2020

vrijdag 16 oktober 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Sinds deze week is Nederland weer in een gedeeltelijke lockdown om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te stoppen. Voor het eerst raakte Corona ons als Kosmos-gemeenschap ook. Na onze mail van dinsdagavond spraken we met een behoorlijk aantal ouders. Soms via de mail, telefoon, voor het plein en via Teams. Wat ons bij blijft: bijna iedereen maakt zich zorgen en bijna iedereen hoopt dat het onderwijs voor de kinderen gewoon kan doorgaan. In de klassen merken we ook dat het Coronavirus de kinderen bezighoudt. Het is dan fijn om er samen over te praten en ook prettig om daarna weer lekker aan de slag te gaan! En wat wordt er hard gewerkt en gespeeld..

Loop je rond 09.00 uur door de gang, dan zijn alle kinderen bezig met het rekenonderwijs. Na een korte instructie wordt steeds gecheckt door de leerkracht of de kinderen het begrepen hebben. Vroeger stak je dan je vinger op. Weet u dat nog? En als je echt lang moest wachten, dan had je een extra hand nodig om je opgestoken arm te ondersteunen. Dat is nu echt iets van vroeger.. ?

Tegenwoordig schrijven de kinderen hun antwoord op een wisbordje dat ze na de controlevraag van de juf omhoog houden. Hierop staat dan bijvoorbeeld het antwoord van een rekensom die de juf net heeft uitgelegd. Wie de nieuwe lesstof begrepen heeft en dus het goede antwoord op zijn wisbordje heeft staan, die mag dan vaak aan de slag. Wie het nog lastig vindt, die oefent nog eens met de juf. En kent u Kahoot al? Dat is het maken van een online quiz over de nieuwe lesstof. Hartstikke hip in de bovenbouw!

De kleuters die leren door te doen en hebben hier tegenwoordig lekker de ruimte voor. In de huishoek liggen ze zelfs te slapen… om dag en nacht te oefenen, zeggen ze. Met de nieuwe houten blokken bouwen de kinderen de prachtigste bouwwerken. En de leerkrachten? Die geven niet zomaar een opdracht om een bouwwerk te maken, maar ‘verstopte rekenopdrachten’.

We wensen jullie een goede herfstvakantie!

Vriendelijke groet,

Karlijn de Jonge en Marit Limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen via