Nieuws uit groep 6

donderdag 25 april 2024

Nog maar een paar maanden en dan is dit schooljaar al weer bijna voorbij. Maar zo ver is het nog niet want wij zijn nog heel hard aan het werk om onze doelen te bereiken!
We zijn met rekenen hard bezig om die laatste tafels onder de knie te krijgen. De tafel van 6, 7, 8 en 9 blijven om extra oefening vragen! Want die tafels komen toch wel overal in terug.. breuken, staartdelingen, verhoudingstabellen, berekenen van oppervlakten. Naast de tafels merken we dat klok kijken ook wel wat extra aandacht kan gebruiken thuis 🙂

Afgelopen week ging groep 7/8 op kamp en groep 6 mocht voor één keer het stokje overnemen! Leuk dat ze dat vonden en wat deden ze het goeeeeed!

Waar we in de vorige nieuwsbrief over de spreekbeurten vertelden zijn ze nu allemaal aan de beurt geweest. Wat was het genieten en interessant om naar elkaars onderwerp en informatie te luisteren. We gingen van de dieren in Bonaire naar Turkije en leerden we over de politiehonden en over de Islam. Ook weten we nu meer over de sabeltand tijgers, auto’s en lactose intolerantie.  Naast deze leerzame spreekbeurten waren er natuurlijk nog meer, waar  kinderen hun best voor hebben gedaan.

Na de meivakantie zullen we woensdag 15 mei knallen met het kosmosvoetbalteam van groep 6 (groep 5 heeft ook een voetbalteam) op de sportvelden van Apeldoornse boys! Aan de voorbereiding zal het niet liggen want afgelopen donderdagen na schooltijd is er hard getraind door ervaren coaches! 😉
We trekken de sportiviteit door naar donderdag 16 mei. Dan zullen we tijdens onze jaarlijkse lopathon zoveel mogelijk rondjes rennen om ons grote veld. Welk bedrag zullen we dit jaar kunnen schenken aan het goede doel? Maandag na de meivakantie zijn we benieuwd naar de sponsorlijsten die ingevuld ingeleverd moeten worden.

Fijne meivakantie!

Delen via