Groep 1

vrijdag 21 oktober 2022

Groep 1

De eerste weken van het schooljaar laten we inmiddels achter ons. We hebben de afgelopen periode nog vaak van het lekkere weer kunnen genieten. Ons natuurlijke speelplein leende zich hier perfect voor. We genoten van buiten gymmen, van het water, van speurtochten en van de loopfietsen. Wat zijn die populair!
De kinderen van groep 1 kunnen snel en behendig over het plein crossen. Veel ouders hebben dit ook gezien tijdens de loopfietsrace op het grote plein. En dit gebeurt veilig hoor, want het thema “Verkeer” is door alle kinderen afgesloten met een verkeersdiploma.
Tijdens dit thema kwam zelfs de politie langs om hun politieauto te laten zien, gaaf die sirenes!

Het thema “Verkeer” ging over in het thema “Herfst”. Ons klaslokaal werd langzaam omgetoverd tot een bos. Overal lagen herfstmaterialen zoals eikeltjes, bladeren en dennenappels. Er werd veel geschilderd met herfstkleuren en de creatieve weektaken werden met plezier gemaakt. Bij elk nieuw thema veranderen de prentenboeken mee. Elke dag lezen wij voor en leren wij nieuwe themawoorden. Er kwam zelfs een echte schrijver langs! Wij mochten hem vragen stellen en kregen een gedicht voor in de klas.

Ook tijdens de Kinderboekenweek zijn we veel met letters bezig geweest. Schoolbreed werd er een speurtocht georganiseerd waarbij de kinderen door de hele school letters moesten verzamelen. Best een beetje spannend, maar ook superleuk om met je buurmeisje of grote zus door de school te lopen! De komende periode gaan wij werken binnen het thema “Communicatie”.

Maar eerst…… vakantie! Geniet van een vrij weekje. Dat hebben de kinderen van groep 1 zeker verdiend, wat een harde werkers!

Delen via