Groep 2/3

woensdag 23 februari 2022

Groep 2/3

We hebben in de klas bezoek gehad van: 

  • een echte kunstenaar die ons een workshop gaf: afdrukken maken met klei;
  • een illustrator. De tekenaar Kees de Boer van o.a. de prentenboeken ‘agent en boef’. Het verhaal over monsters las hij voor en daarna gingen we aan de slag om onze eigen monstertekening te maken. 

Geweldig! De resultaten heeft u in Parro kunnen bekijken. 

Ook waren er de leuke gymlessen die een paar keer in het teken stonden van de Olympische Spelen. 

We hebben in groep 2 en 3 het thema ‘feest’ (letter- en verhalenfeest) gehad. Het thema waarbij in de huishoek een feestje kon worden gevierd en de letterwinkel open was. Hier speelden de kinderen van groep 2 graag. En ook groep 3 vond het maar wat leuk. Want ja… ze hebben alle letters nu geleerd. Dus dat feestje mocht wel gevierd worden. We hebben het thema dan ook afgesloten met de letterbingo en ze kregen allemaal een letterdiploma mee naar huis. 

En nu…lezen maar!!!  

We gaan veel oefenen op school. Wat leuk dat we weer met leesmaatjes, leerlingen uit de bovenbouw, mogen oefenen!
Maar ook fijn als u thuis op momentjes samen kunt lezen. We zullen boeken klaarleggen die geleend mogen worden voor thuis lezen. 
Op vrijdagmiddag zal de voorleesstoel in groep 3 staan. In deze stoel zitten en dan een leuk, grappig of spannend stukje voorlezen wat de kinderen zelf gekozen en geoefend hebben….dat vinden ze erg leuk!
Maar ondertussen leert groep 2 ook letters. Ze kennen er al aardig wat. De letter M en de O komen nu aan de beurt.
We zoeken dan spulletjes die beginnen met die letters, we luisteren wat de begin-, of eindletter(klank) van een woord is. We stempelen woordjes na.  

Het nieuwe thema dat deze week start, gaat over: ‘spannend!’  (avontuur)
De letter/huishoek is omgetoverd in een safarihut met wilde dieren in het park.
Alle activiteiten zullen hierop afgestemd worden. De ervaring leert dat de kinderen dit een erg leuk onderwerp vinden en vol enthousiasme spelen en leren. 

Kortom: veel geleerd en veel gedaan en dat hopen we de komende periode ook weer te doen, maar dan in een wat rustigere periode (zonder coronamaatregelen) waarin we gewoon allemaal lekker elke dag naar school kunnen.  

Voorzichtig uitkijkend naar de lente, zal dat vast goed komen. 

Delen via