Groep 3

woensdag 12 april 2023

Wat gaat het schooljaar toch snel. Het voorjaar is begonnen en de maand april is alweer bijna voorbij.

We lezen nu allerlei letterclusters zoals: sch, ng ,nk ,ooi ,aai ,oei woorden en samengestelde woorden zoals zandbak, fietsbel, hijskraan enz. We vinden het geweldig om aan elkaar voor te lezen op de voorleesstoel. We lezen dan zo duidelijk voor dat andere kinderen vragen kunnen beantwoorden over het voorgelezen stukje. Bijvoorbeeld: Over wie gaat dit stukje? of Wat gebeurt er in het stukje?

Met rekenen gaan we al tot 50. We kunnen sommetjes uit een verhaaltje halen, sommen op de getallenlijn maken en we kunnen zelfs al met geld rekenen. Misschien kunnen we dat wel eens laten zien als we iets gaan kopen, zelf betalen en kijken wat we terug krijgen?

We kijken terug op een prachtige Kosmosweek. We hebben gezongen over Mars, veel geleerd over de planeten en er was een heus Planetarium. Iedereen heeft tijdens de tentoonstelling kunnen zien wat we geknutseld hebben, hoe ons weektaakboekje over de ruimte eruit zag en wat we geschreven hebben.

Dinsdag 11 april hebben we geleerd hoe we een Zoötroop moeten maken. In het kader van ”het Cultuuraanbod” kwam Ziggi ons vertellen hoe we dit moeten doen. Op een strip leerden we in vakjes bv een stuiterbal steeds op een andere plek te tekenen. Eenmaal in de Zoötroop bewogen onze tekeningen. Wat was het leuk om dit te maken. We hebben ook een bouwpakket van de Zoötroop meegekregen zodat we dit thuis ook kunnen maken.

Op 20 april vieren we de Koningsspelen op school en op maandag 1 mei begint de meivakantie. Op 8 mei gaan we dan weer lekker verder leren. We hebben er zin in!

Delen via