Groep 4

donderdag 24 februari 2022

De Cito’s zijn achter de rug. De rapporten zijn meegegeven. We zijn klaar voor het tweede half jaar in groep 4. Ik heb nu een nog beter beeld waar iedereen staat en waar aan gewerkt gaat worden. Uiteraard blijft lezen voorop staan. Door het samenlezen zie ik dat de kinderen echt vooruit zijn gegaan bij het vloeiend lezen. Daar blijven we zeker mee doorgaan. Na de voorjaarsvakantie mogen de groepen weer gemixt worden. Dan is weer iedereen op hetzelfde moment aan het lezen. De kinderen starten de dag met 10 minuten lezen in hun eigen boek. Nu gebruiken we de leesmeters.

Er zijn al een aantal kinderen die hun meter al gelezen hebben. Helaas zijn de meters op. Misschien zijn er ouders die de papieren centimeters voor ons kunnen meenemen van de bouwmarkt? (Ik ben helaas zelf niet een doe-het-zelver, dus ik kom er niet zo vaak) Dat zou echt heel fijn zijn!!!

In groep 4 wordt veel aandacht besteed aan woordenschat. Toch blijft dat voor sommige kinderen nog wel een beetje lastig. De kinderen gaan vaker de woorden mee naar huis krijgen in de vorm van spelletjes.

Bij rekenen gaan we nu rekenen over het tiental heen. Daar zijn allerlei manieren voor om tot een goed antwoord te komen. In groep 4 wordt daar veel mee geoefend. Ook de tafels komen uitgebreid aan bod. In de klas oefenen we dit vaak met een spel. Maar de tafel uit het hoofd leren blijft belangrijk. We oefenen op dit moment met de tafels van 2-3-5-10.

Het kan absoluut geen kwaad om de tafels thuis te oefenen.
Voor sommige kinderen is klokkijken lastig. Dit kan thuis ook geoefend worden op rekenen.nl groep 4 klokkijken.

Na de vakantie starten we met een nieuw thema van Atlantis. Het thema wordt “kriebelbeestjes.” Er is een leuk voorleesboek bij (een van mijn meest favoriete voorleesboeken!) Ik denk dat dit thema de kinderen ook zal aanspreken.

Ik wens jullie allemaal een prettige vakantie!

Delen via