Groep 4/5

donderdag 13 april 2023

Tijdens de Kosmosweek maakten wij zichtbaar deel uit van het omniversum.We hebben met de hulp van de moeder van Cataleya ons zonnestelsel gemaakt. Die bungelen nu in de klas boven de tafelgroepjes. We hebben een bezoek gebracht aan een mobiel planetarium. Ondanks dat het het verhaal in het Engels was, waren de kinderen onder de indruk van de beelden. Het was ook prachtig. We hadden een spreekbeurt van Luuk over de ruimte. Iedereen vond het heel bijzonder dat hij dat durfde in een andere klas, op een andere school. We hebben veel geleerd en eigenlijk was een week veel te kort.

Afgelopen dinsdag hebben we geleerd hoe je een animatiefilmpjes kan maken.

 

Eerst kleine tekeningen op een strook papier.

In de zoötroop kwam de animatie tot leven. Er werd door de kinderen enthousiast aan hun animatiefilmpje gewerkt. De verwondering was groot toen zij ontdekten hoe goed dat werkte.

Ondertussen wordt er natuurlijk ook gewoon schoolwerk gemaakt. Groep 5 is begonnen met deelsommen. Iedereen was er van overtuigd dat het heel moeilijk is. Nu ze weten dat het niet meer is dan een omgekeerde tafelsom is, is de opluchting groot. Dat ze de tafels goed moeten kennen is daarbij wel een voordeel. Helaas zakt die kennis snel weg. Daarom is het herhalen van de tafels nog steeds heel belangrijk.

Delen via