Groep 4/5

vrijdag 21 oktober 2022

Groep 4/5

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we bonen in een glazen potje gestopt. Zo konden wij het ontkiemen van de boontjes goed volgen. Bij het ene kind ontkiemden de bonen sneller dan bij het andere kind. Maar uiteindelijk was er bijna bij iedereen iets te zien. De kinderen in groep 4-5 waren erg enthousiast om dit proces te volgen. De observaties werden ook goed bijgehouden. Sommige stengels waren al 15 cm hoog. Vandaag mochten de bonenpotjes mee naar huis. In de vakantie gaat het proces gewoon verder. Tip: het papier in de potjes moet vochtig blijven. Niet kletsnat. Het bevochtigen gaat het beste met een plantenspuit. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

De kinderen van groep 4 leren bij rekenen klokkijken. De hele en de halve uren kennen de kinderen al heel goed. Kwart over en kwart voor is voor de meeste kinderen nieuwe leerstof. Hier gaan we na de herfstvakantie weer mee verder. Thuis oefenen helpt de kinderen heel goed. Ze leren de tijden digitaal en analoog.

De kinderen van groep 5 rekenen met geld. Ze hebben allemaal een setje met speelgeld in hun laatje. Geldbedragen bij elkaar optellen kunnen ze als de beste. Geld teruggeven is wat lastiger. Bedragen afronden wordt ook geleerd. Hierbij hebben ze een handigheidje geleerd.: de knikkerberg. De kinderen van groep 5 kunnen goed uitleggen hoe het werkt.

Het eerste stukje van het schooljaar zit erop. Na de herfstvakantie gaan we weer uitgerust en lekker verder waar we gebleven zijn. Fijne vakantie allemaal!

Delen via