Groep 4

donderdag 25 april 2024

Wat hebben we een prachtige periode achter de rug. We hebben tijdens de KOSMOS-weken gewerkt aan het thema “ruimte”. Van allerlei opdrachten gedaan en veel geknutseld. De weken hebben we afgesloten met een fantastisch optreden tijdens de sterrenparade. Ontzettend goed gedaan en wat kunnen we trots.
Maar in de klas hebben we ook hard gewerkt aan leuke thema’s. Bij taal hadden we het over “film en theater” en met begrijpend lezen lazen we allemaal verhalen over “spelen”.
Na de vakantie is bij taal het thema “winkel” en krijgen de kinderen ook weer de bijbehorende woorden mee naar huis. Voor spelling gaan we verder oefenen met woorden met open en gesloten lettergrepen zoals jager en bakker en woorden met de tweetekenklank in de open lettergreep zoals keuken.

Met rekenen kunnen we steeds beter de plus en minsommen tot 100 uitrekenen. Belangrijk is dat we de tafelsommen blijven oefenen thuis. De tafel van 1 t/m 5 en 10 moeten er zeker in zitten eind van het jaar. We gaan ze na de vakantie vaak herhalen en toetsen. Met klokkijken weten we aardig goed wat kwart voor en kwart over is en kunnen we de digitale tijden erbij zetten. Knap hoor. Maar dit is ook leuk om thuis eens even te oefenen.
We mogen na de Koningsspelen lekker genieten van 2 weekjes vakantie. Lekker luieren maar natuurlijk ook leuke dingen doen. We zijn nu al nieuwsgierig naar de verhalen. Maak er een gezellige tijd van! We zien jullie allemaal weer op maandag 13 mei!

Delen via