Groep 5

vrijdag 16 februari 2024

Groep 5
Er staat alweer een vakantie voor de deur! De afgelopen periode heeft groep 5 leren programmeren. We zijn hiervoor bij het NewTechPark geweest, waar leerlingen op afstand een bal moesten programmeren. Als dit goed lukte, konden ze de bal bijvoorbeeld door een poortje laten rollen of over een plank laten rollen, zoals op de foto te zien is. Ook op school hebben we in de les meer geleerd over robots, technologie en programmeertaal. De kinderen vonden het erg leuk om op deze manier kennis te maken met wetenschap en techniek.
Verder zijn op school de Cito-toetsen afgenomen. Dat betekent dat alle kinderen hard hebben gewerkt en hebben laten zien wat ze nu kunnen, zonder hulp van de juf. Naar aanleiding van deze resultaten, zijn ook de rapporten uitgedeeld voor de eerste helft van groep 5. Wat vliegt de tijd! Tot slot, hebben de leerlingen hun gekste en meest creatieve outfit en danspasjes kunnen laten zien op de Kosmos Disco.
Na de voorjaarsvakantie wordt er met spelling, taal en rekenen gestart met een nieuw thema of een nieuw blok. Zo wordt er met spelling onder andere verder geoefend met de ‘jager-‘ en de ‘bakker-regel’, en bij taal komen onder andere ‘het onderwerp’ en ‘het werkwoord’ opnieuw aan bod. Bij rekenen wordt het cijferend rekenen van plus- en minsommen ge├»ntroduceerd. Dit zijn belangrijke onderdelen voor in de bovenbouw en zullen daarom nog meerdere keren herhaald worden. Daarnaast komen de Kosmos-weken eraan en vinden de Koningsspelen weer plaats.┬áKortom, er staan weer genoeg activiteiten op de planning na de voorjaarsvakantie, maar eerst gaat groep 5 genieten van wederom een welverdiende vakantie.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

Delen via