Groep 5/6

zondag 19 februari 2023

Afgelopen week is na ruim 40 jaar een stokoud atletiek-record uit en in de boeken gelopen door Femke Bol. Nu zult u wel denken van wat moet ik  nu met dat nieuwsfeit. Misschien toch wel iets meer dan u in eerste instantie dacht want het laat zien dat er altijd weer ruimte voor verbetering en verandering is. Wanneer we namelijk nog iets verder terug gaan in de tijd, om precies te zien 45 jaar, dan zien we dat toen de disco enorm in trek was. Wie herinnert zich niet de film “Saturday Night Fever”  met John Travolta en zijn onnavolgbare disco-moves.
Nou, vanaf nu kan deze film de prullenbak in want wie getuige is geweest van de disco-party op de Kosmos zal nooit meer denken aan die tijd lang geleden. Wat een geweldige disco talenten liepen er op de dansvloer daarbij opgezweept door de Martin Garrix van de Kosmos en omstreken te weten DJ-Joyce (vanaf nu ook te boeken voor personeelsfeestjes en andere partijtjes).
De kinderen hadden kosten nog moeite gespaard om er geweldig uit te zien en er werd van-links-naar-rechts bewogen met een ongekende souplesse. Zo bestreek Yvette de hele dansvloer, gaf Jason meer licht dan de Eifeltoren rond kersttijd en liep onze eigen Al-Luuk-Capone met een grote sigaar rond. Het is niet geheel toevallig dat onze gangster met de prijs van best geklede discoganger aan de haal ging. Een prijs die bij de meiden werd gewonnen door “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” Fenna Langkous. En dit allemaal in een week waarin alle leerlingen hun rapport vol trots thuis hebben laten lezen. Een rapport waarop het cijfer voor disco-moves nog ontbreekt maar jullie mogen allemaal een dikke voldoende invullen.
Na deze memorabele avond is het dan bijna tijd voor een welverdiende vakantie want wat hebben de kinderen hard gewerkt, ieder op zijn/haar eigen manier. Laten we namelijk niet vergeten dat we aan het begin van dit kalenderjaar nog volop in de cito-stress zaten. Gelukkig ligt deze periode inmiddels achter ons en zo kunnen we de komende week allemaal aan de oplader.

Geniet ervan!
Juf Joyce en Meester Jeroen

Berichtje uit de groep:
De afgelopen periode zijn wij (groep 5/6) goed bezig geweest met werken en daarbij hebben wij een goed rapport. Groep 6 heeft met het rekenen het onderwerp breuken en groep 5 heeft het over delen. Tijdzaken doen we met beide klassen hetzelfde onderwerp. Dat is nu honderd jaar bouwen aan een kerk van het thema steden en staten. We hebben hierover na de vakantie een toets.
Groep 5 heeft het onderwerp -cht met de les spelling en groep 6 over het onderwerp je hoort s en je schrijft z. Wij zijn  te vertrouwen op de laptops omdat we geen spelletjes doen terwijl we taal oefenen of spelling oefenen of rekensprint of toetsen op bareka maken.
Dit stukje is gemaakt door Luuk en Jayden.

Delen via