Groep 5/6

vrijdag 23 december 2022

De afgelopen maand stond in groep 5-6 voor een groot deel in het teken van onze grote Spaanse kindervriend met zijn helpers niet veel later gevolgd door zijn iets minder oude collega uit het verre noorden.

De opwinding en spanning was al dagenlang voelbaar voordat Sinterklaas op maandag dan eindelijk voet aan vaste wal (lees: schoolplein) zette. Hierbij werd hij opgewacht door een aantal potentiële kandidaten uit onze groep voor het junior songfestival die onder leiding van Klaas (geen familie van) de maneschijn uit de bomen zongen. Eenmaal binnen school werd het enthousiasme groter met de minuut. Zou er voor mij wel een cadeautje zijn? Sta ik niet in het grote boek? En misschien wel de belangrijkste vraag: “zijn de Pieten de pepernoten niet vergeten?” Allemaal hele belangrijke vragen en om de spanning bij jullie weg te halen, het kwam allemaal meer dan goed. Wie goed speurt komt af en toe nog wel ergens een verdwaalde pepernoot tegen in de klas. Gelukkig waren er voor alle kinderen maar liefst twee een cadeautjes. Wat een belevenis! Dat de grote kindervriend ook nog even in de klas kwam was de bekende kers op de taart. Dit gaf ook een aantal meiden de kans om een dansje voor de beste te doen. Maar ook de tijd van Sinterklaas was spaarzaam en dus werd de beste man onder luid gezang een goeder reis gewenst richting de andere kinderen op de Kosmos.

En terwijl de grote kindervriend nog nauwelijks van boord was gestapt in Madrid was zijn collega alweer onderweg door de kosmos met zijn 8 rendieren op weg naar Apeldoorn. In verband met de te verwachten drukte op de kerstman-snelweg is hij dit jaar een paar dagen eerder vertrokken waardoor we hem ook ruim op tijd op school konden verwelkomen. Geheel in de traditie van de Kosmos hadden de ouders/verzorgers/kinderen de meest heerlijk gerechten en hapjes klaargemaakt. Of alles in de schijf van vijf terug te vinden is laat ik in het midden maar het schooljaar werd op deze manier heerlijk afgesloten. Van oliebollen via cup-cakes naar mini-loempia’s en veel meer. Wat een verwennerij allemaal met als klap op de vuurpijl het optreden van groep 5-6 voor een heel papa’s, mama’s en andere enthousiaste mensen. Wat een spetterend optreden zeg. Daar gaat nog lang over gesproken worden in de Maten door iedereen die erbij was.

Na een rustig begin van een Cool Kerstfeest werden vol overgave de ballen uit de boom gebeukt waarop de hele zaal uit hun dak ging. Met Hazem als de nieuwe Freddie Mercury werden de pannen van het dak gerockt en ik weet zeker dat dit optreden tot ver in de kosmos te horen is geweest.

Aan alles komt echter een eind en toen tegen kwart voor zeven de lichten aangingen was het buffet leeg en waren de kinderen vol. Vol van het eten en vol met enthousiasme en energie van hun toegift. Het was een geweldige avond en nu op naar een verdiende vakantie.

Delen via