Groep 5

donderdag 12 oktober 2023

Groep 5
Wat zijn de eerste weken van het nieuwe schooljaar voorbij gevlogen! Uiteraard was het de eerste week even wennen in een nieuwe groep met twee (nieuwe) juffen. Inmiddels is iedereen gewend en wordt er ontzettend hard gewerkt in groep 5. Voor rekenen, spelling en lezen zijn de doelen van eind groep 4 nog even herhaald, want na een lange (zomer)vakantie wordt soms nog het een en ander vergeten. Na deze herhaling is bij de rekenles al begonnen met het rekenen over het honderdtal en ook bij de andere vakken wordt geoefend met de doelen van groep 5. Verder is de schoolfotograaf langs geweest op school om van iedereen een mooie foto te maken, en natuurlijk om de klas op de foto te zetten.
Ook is er volop aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Voorafgaand aan de opening is het lied en de bijbehorende dans geoefend, zodat de kinderen deze konden laten zien bij de opening. De anderhalve week voor de herfstvakantie hebben de kinderen zich nog meer verdiept in het thema van dit jaar: ‘Bij mij thuis’. Geheel passend bij dit thema hebben de kinderen in een huisje mogen lezen. Als afsluiting van de Kinderboekenweek zijn alle werkjes gedeeld bij de tentoonstelling.
Na herfstvakantie zullen de eerste High-Five-gesprekken plaatsvinden. Ook maken we ons op voor het Sinterklaasfeest en later in de decembermaand ook de Kerstviering. Kortom, na de vakantie staan er nog veel meer leuke activiteiten op de planning en tussendoor blijft groep 5 natuurlijk hard werken!
Voor nu wensen wij jullie allemaal een fijne herfstvakantie.

Delen via