Groep 7/8

vrijdag 21 oktober 2022

Groep 7/8

Wat gaat de tijd toch snel! We zijn alweer 9 weken aan de slag in dit schooljaar. Voor groep 8 het laatste jaar op De Kosmos. De informatieavond van de voortgezet onderwijsscholen is inmiddels geweest. En bijna alle kinderen hebben zich al ingeschreven voor een Doe-middag op een school waar ze straks misschien heen gaan. Elke woensdag in november kunnen de leerlingen van groep 8 alvast een beetje ruiken aan wat er volgend schooljaar gaat gebeuren. Best een spannende tijd om een nieuwe school te kiezen die bij je past. Ga je het liefst naar de school waar je vriendjes heengaan of naar de school ie het dichtste bij is? Iedereen moet vooral de school kiezen die het beste bij zijn of haar niveau past en bij jou als persoon. Maar voorlopig zitten ze nog op De Kosmos. Begin november gaan ze aan de slag met de gewone Begin Cito’s. En ook de gewone lessen zijn er natuurlijk.

We zijn in beide groepen druk bezig met breuken. Wat is het dan fijn als je alle tafels kan dromen, want die hebben ze nu heel veel nodig. De volgende stap is procenten, verhoudingen, delen en vermenigvuldigen met breuken, maar ook met het metriekstelsel wordt gerekend. De getallen worden steeds groter en dat is soms best lastig. Met extra instructie in de klas en soms extra oefenstof mee naar huis gaat het stap voor stap steeds beter.

Bij spelling gaat het veel over werkwoordspelling en natuurlijk worden de spellingscategorieën ook uitgebreid. Franse en Engelse leenwoorden, woorden waarbij de c klinkt als s of k, woorden dit eindigen op -ische(e) en ga zo maar door. We oefenen op papier, maar ook aan de digitale taken van taal, spelling en rekenen. Na de herfstvakantie starten de kind-gesprekken. Ik heb al veel ouders mogen ontmoeten, maar ik kijk er naar uit om met nog meer ouders/verzorgers te mogen kennismaken. Nu eerst een fijne herfstvakantie en wie weet tot ziens bij het kind-gesprek.

Delen via