Groep 7/8

maandag 20 februari 2023

Groep 7/8
De helft van het schooljaar is alweer voorbij. We zijn druk bezig geweest met werkwoordspelling, sommen met breuken, kommagetallen en procenten en natuurlijk zinsdelen benoemen. Daarnaast hebben de kinderen van groep 8 de open dagen van de middelbare scholen bezocht en een keuze gemaakt. En ook enkele kinderen van groep 7 hebben al een bezoekje gebracht aan een middelbare school. Alvast even snuffelen.
Om ook aandacht te geven aan techniek en programmeren hebben we een lessenserie van Robotica gedaan. Waar worden robots gebruikt? Hoe gaat programmeren? En na de voorbereiding op school kwam alles samen bij het New Techpark. Daar was een baan voor de programmeerbare ballen. Alles kwam aan de orde; de richting, kleur en geluid. Tenslotte was er nog een spannende
wedstrijd. Welk team heeft het snelst alle kegels omgerold? Het was een geslaagde middag.
Nu zijn we aan de slag gegaan met duurzame energie. De kinderen gaan zelf in groepjes een bootje maken, de bootjes maken gebruik van de zon en een propeller. Maar eerst hebben we het natuurlijk over de verschillende soorten energie en alles wat daarmee te maken heeft.
Ook fotografie en een gezonde leefstijl zullen de komende tijd in het lesprogramma zitten. Net als rekenen, taal, spelling en alle ander vakken. Een leerzame en afwisselende schooltijd.

Delen via