Nieuws uit groep 4

donderdag 21 december 2023

Nieuws uit groep 4

Ja, ja, de kerstvakantie staat voor de deur. Wat heerlijk om even bij te komen. We hebben ontzettend hard gewerkt in groep 4. Voor rekenen hebben we ons bezig gehouden met optellen en aftrekken tot 100 met tientallen vanaf een getal tot 100. We gaan verder werken aan sommen tot 100 waarbij we het tiental passeren. We leren de tafels. De tafel van 1, 2, 5 en 10 hebben we gehad. Na de vakantie komt de tafel van 3 erbij. We leren steeds beter klokkijken. Niet alleen de hele en de halve uren maar ook “kwart voor” en “kwart over”. En we hebben kennis gemaakt met lengtematen, inhoudsmaten en maten voor gewicht.

Met spelling zijn we nog bezig met:

– aai/ooi/oei-woorden;

– woorden met d aan het eind die klinkt als t bijv. hond;

– woorden met voorvoegsel be-, ge- en ver- zoals bezoek, gebak en verkeer.

Na de kerstvakantie werken we verder aan deze categorieën.

Bij taal sluiten we het thema “kalender” nog af vóór de vakantie en gaan we in januari verder met het thema “dierenmanieren”. Aan de hand van dat thema leren we zinnen langer en korter maken. We leren over vraag- en vertelzinnen en over beleefd en onbeleefd.

Donderdagavond sluiten we af met een gezellige kerstmarkt. De kinderen hebben leuke knutsels gemaakt die iedereen in de klas mag komen bekijken en voor een klein prijsje worden verkocht. Vrijdag maken we er nog een gezellige dag van en gaan we lekker de klas opruimen. Daarna gaan we lekker genieten van kerst en sluiten we het oude jaar af.

We zien elkaar weer op 8 januari 2024.

Voor iedereen hele fijne feestdagen en een goed begin van 2024!!!

Juf Kim en juf Irma

Delen via