Nieuws uit groep 6

vrijdag 16 februari 2024

We hebben afgelopen half jaar hard gewerkt en de resultaten hiervan staan in ons rapport. Deze hebben we gisteren mee naar huis gekregen! We weten waar onze ontwikkelpunten liggen en op welke punten we extra trots mogen zijn. Tijdens onze rapportgesprekken, die na de vakantie gepland staan, stellen we samen doelen om hier verder aan te werken.

Gisteravond hebben we de sterren uit de hemel gedanst tijdens onze gezellige Kosmosdisco. Het was gezellig en hebben er echt een feestje van gemaakt! Want dat kunnen we wel hier op de Kosmos!

Naast onze spellinglessen waarbij verschillende categorieën aanbod komen, zoals weetwoorden ei/ij, hebben we ook 2 keer in de week een les kanjertraining. Tijdens de les en de oefening kwamen we er achter dat iedereen echt te vertrouwen is. (zie foto’s)  Tijdens de ouder-kind activiteiten kunt u een kanjerles meedoen!
Bij rekenen zijn we druk met breuken. Gelijknamige breuken optellen en aftrekken, de hele breuk uit een breuk halen en de breuk op de goede plek op de getallenlijn plaatsen. Dit gaat al heel erg goed en er is veel enthousiasme! De ’tafels’ blijft nog steeds een hot topic in groep 6. De keersommen komen overal in terug!

Na de vakantie kunnen we weer fijn lezen in nieuwe boeken van de bieb! Er zijn hele leuke boeken uitgekozen (dankjewel Dania!) die we tijdens onze leesmomenten weer kunnen gaan lezen.
In de week van 18 maart gaan we starten met de spreekbeurten. We zijn benieuwd naar ieders onderwerp en welke mooie presentaties er gemaakt worden.

Voor nu wensen we jullie een hele fijn vakantie!

Delen via