Nieuwtjes uit groep 5/6

woensdag 20 april 2022

Nieuwtjes uit groep 5/6

Hopelijk hebben jullie net als wij ook een fijn paasweekend gehad.
De donderdag voor het weekend heeft groep 7/8 een leuke paasactiviteit gezorgd. Zo fanatiek als wij zijn hebben we alle papieren eieren terug gevonden!

De komende periode gaan we onze spreekbeurt houden in de klas. Op de intekenlijst kon je aangeven wanneer je de spreekbeurt wilt houden en over welk onderwerp. We oefenen met het programma PowerPoint in de klas. Welke tools kun je gebruiken, hoe werkt het nou precies en hoe ziet een goede/duidelijke dia er uit?

Met handvaardigheid zijn we bezig om ons ‘lente ei’ te maken. Hiervoor zijn een aantal lessen nodig. We mochten lekker met onze handen in de lijm. De ballon is nu hard geworden door de papier maché en de meeste kinderen hebben het ei al geverfd. Voor de meivakantie is hij af en kunnen we hem trots meenemen naar huis om hem te laten zien!
Tijdens die handvaardigheidslessen op vrijdagmiddag hebben we hulp van creatieve moeders. Zo fijn!!

 

 

We zijn met de methode Atlantis gestart met een nieuw thema; ‘En de winnaar is….’
Dit thema gaat over verschillende soorten sporten. Mochten jullie nog wat thuis hebben liggen wat te maken heeft met dit  thema mag dit mee voor onze thematafel/hoek.
Het afgelopen thema ‘Tot op de bodem’ hebben we goed afgesloten. We hebben de evaluatieles en de toets gemaakt. Ook de thematafel is weer opgeruimd voor het nieuwe thema.

 

Toetsen, toetsen, toetsen. De afgelopen tijd is er ook weer veel getoetst. Topo, wereldzaken, Engels… Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de methode-toetsen om te zien of tijdens de lessen de lesstof goed is opgeslagen. En naast deze toetsen zorgen we ook dat onze keersommen op peil blijven, kunnen we steeds beter aflezen hoe laat het is en leren we betekenissen van woorden tijdens woordenschatlessen.  (En nog veel meer natuurlijk ;))
Door de toetsen die thuis geoefend kunnen worden leren we hoe we een planning moeten maken zodat we op tijd beginnen. Maar we leren ook te leren. Hoe oefen je voor een Topo of Engels toets? Hoe maak ik een samenvatting en aantekeningen in een schrift met wereldzaken? Dit gaat steeds beter!

 

 

Delen via