nieuwsbrief openbare basisschool De Kosmos 24 april 2020

Directienieuws, 24 april 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

Zes weken van onderwijs op afstand zitten erop. De kinderen hebben hard gewerkt en laten zien dat ze erg flexibel zijn. Ook van u als ouder(s)/verzorger(s) werd ineens wat anders gevraagd; thuis lesgeven en daarnaast zelf ook werken. We zijn erg blij met hoe dit verlopen is en willen u bedanken voor uw begrip, de samenwerking en de steun! 

Wij, Karlijn en Marit, zijn erg trots op het team. De leerkrachten hebben er deze weken voor gezorgd dat er contact was met u én met de kinderen, hebben werkpakketten gemaakt en hebben zich gestort in de wereld van het digitaal lesgevenWat een inzet en betrokkenheid!  

Als team zijn we erg blij dat we de kinderen vanaf 11 mei weer kunnen zien en hopelijk geeft het u ook weer wat meer rust en ruimte.
Zoals u vandaag heeft kunnen lezen, gaan de kinderen in de week van 4 tot 8 mei nog één week thuis aan de slag, zoals ze dat de afgelopen weken ook hebben gedaan. Op 4 mei ontvangt u hierover nog wat aanvullende informatie.

Nu is het tijd voor vakantie, even geen thuisonderwijs en lekker tot rust komen. Geniet ervan!  

Vriendelijke groet,
Karlijn de Jonge en Marit Limburg

---

Groep 1 wordt gemist

Het is stil in de school. We gaan alweer de 6e week in dat er thuis gewerkt moet worden. Gelukkig doen de meeste kinderen van groep 1 dit trouw. Ik zie leuke foto’s voorbij komen van kinderen die aan opdrachten werken of iets moois gemaakt hebben.  Sinds twee weken zien we elkaar op Google Meet. In kleine groepjes werkt dit goed en het is erg gezellig.

Via Google classroom neemt juf Kim filmpjes op, dat zijn verhaaltjes, rekenoefeningen of gewoon een leuk spelletje.

We hopen dat we snel meer duidelijkheid hebben over hoe we de komende periode gaan werken en hopelijk zien we elkaar snel weer, in goede gezondheid, terug.

---
Trots op groep 2/3!

Trots op groep 2/3!

Het is alweer de zesde week dat we thuis werken. Wat ben ik trots op alle kinderen die trouw hun werk doen! Heel knap! En alle ouders natuurlijk, die de kinderen helpen zoveel ze kunnen en ondertussen vaak ook zelf nog moeten (thuis-)werken. Bedankt daarvoor!

Vaak krijg ik filmpjes en foto’s van kinderen die iets willen laten zien of vertellen of een nieuwe fiets hebben (hij is prachtig Erenay!). Ik vind het heel leuk om zo toch nog contact met jullie te hebben.

Elke week zien we elkaar even in Google Meet. Dat is altijd wel erg leuk!

Volgende week is het vakantie en kunnen jullie allemaal bijkomen van het harde werken thuis. Hopelijk is het dan net zulk prachtig weer als nu.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en hopelijk zien we elkaar daarna snel weer op school!

---

Goed gewerkt!

Tjonge wat heeft groep 4-5 goed gewerkt tijdens de weken dat ze thuis moesten werken. Het werk werd keurig elke week ingeleverd. En in het mail postvak van juf Inge verschenen steeds opnieuw foto’s van het tafel-joggen, tafel-rappen en dansen. Ook de knutsels van de vlinders, de puzzels, de raketten en de paaseieren zagen er prachtig uit. Alles was met plezier en met veel aandacht gedaan. We hebben elkaar deze weken regelmatig op Meet gezien en dat was raar Maar voornamelijk heel erg leuk. Het was duidelijk dat ook van de begeleidende ouders veel gevraagd werd tijdens deze weken maar het was goed om te zien hoe geweldig die begeleiding ging! Nu eerst vakantie voor jullie allemaal. Echt verdiend!

---
Toppers zijn jullie!

Toppers zijn jullie!

Wat werden we blij als we elkaar konden zien op Google meet! In deze momenten konden we even kletsen, delen maar ook tips geven en vragen stellen. Ook waren er op verschillende aangevraagde momenten in de week ruimte voor (verlengde) instructies.

Hard zelfstandig werken, thuis, zonder klasgenoten en de juf,  wat een toppers zijn jullie!  Jullie hebben het onwijs goed gedaan met hulp van jullie ouders! Bedankt ouders voor de samenwerking en support! Samen gaan we door tot deze bijzondere tijd voorbij is.

De mailbox stond elke dag vol met mailtjes. Foto's van het maakte werk, vragen, mooie complimenten en medeleven. Het contact was/is erg prettig!

Geniet van jullie verdiende vakantie! En hopelijk tot na de vakantie :)   

---

Groep 7/8 heeft hard gewerkt!

Hallo allemaal,

Even een bericht uit mijn thuiswerkbasis voor jullie allen.

Wat is het tocht een vreemde rare situatie. We hebben er allemaal erg aan moeten wennen. Het leek toch echt even vakantie, vooral toen ook het mooie weer er aan kwam. Gelukkig maar; dat mooie weer: dat hielp in ieder geval mij voor een beter humeur. Maar ook voor de ruimte om extra te bewegen en naar de tuin te gaan. En wat ik zo gehoord heb van de leerlingen uit groep 7 en 8 waren ook zij er blij mee.

Maar even hoor: Leerlingen wat heb ik voor jullie een respect gekregen. Wat hebben jullie veel opgepakt en veel geleerd in deze periode. Bij velen ging het vanaf het begin al erg goed, wennen, maar wel aan de slag en zorgen dat je het werk dat gedaan moest worden goed plannen. Anderen hadden nog veel vragen en wat opstart hulp nodig. En eindelijk aan al het papierwerk en volle programma gewend…stappen we over op het digitaal leren. Ook nu weer veel vragen veel opstart problemen. Maar wat een doorzettingsvermogen hebben jullie laten zien. Wat een flexibiliteit. Dus inderdaad als juf ben ik trots. Trots op jullie inzet, doorzettingsvermogen, vermogen tot vragen stellen, hulp inroepen, om aandacht vragen en nog veel meer. Wat een kennis en kunde hebben jullie opgedaan in deze vreemde tijd.

Maar ook zonder de hulp van jullie ouders hadden we dit niet kunnen doen. Serieus: ik heb bewondering voor jullie. Hoe jullie thuis alles managen, je eigen werk doen, de kinderen te helpen en dan ook nog alle berichten van ons te lezen. Diep respect: eerlijk waar. Wat hebben we veel samen kunnen delen: onze zorgen, welke werkzaamheden er gedaan moeten worden, de moeilijkheden bij de lessen. Zo mooi om te zien dat we met met elkaar alle kinderen er bij hebben kunnen halen. Soms komen kinderen even op school om op weg te worden geholpen, soms door de telefoon en de afgelopen weken ook via google-meet. Ons motto blijft: we moeten het samen doen en het moet thuis ook leuk blijven.

Het eind is bijna in zicht. We mogen weer naar school. Ik heb kinderen horen juichen. Zelfs de kinderen die graag de rest van hun leven niet meer naar school willen. Ze hebben het letterlijk gezegd: “Juf, ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar ik zeg het nu toch…….ik zit liever op school dan dit.” Dus aan te weinig motivatie zal het vanaf maandag 11 mei niet liggen. Ik heb er zin in….kan niet wachten.

Bedankt ouders voor de afgelopen leerzame weken, de steun de hulp en de support die ik heb mogen ontvangen. En vanaf 11 mei hoop ik weer een stukje onderwijs van jullie schouders af te halen.

Voor nu eerst een fijne en zeer verdiende vakantie voor de kinderen en hopelijk ook voor u.

Groet Juf Angelique

De Kosmos is onderdeel van Leerplein055