Pauze en pleinwacht

Sinds augustus 2018 werken we op De Kosmos met een continurooster. Hierdoor zijn de pauzetijden aangepast.

Rond 10 uur hebben alle leerlingen een korte pauze. Want tussen het harde werken door verdienen de kinderen natuurlijk een pauze. Een pakje drinken of een beker met een stuk fruit of een gezonde koek (geen chocolade of snoep!) draagt bij aan een gezonde pauze.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (let op: op vrijdagmiddag is groep 1/2 vrij) lunchen de kinderen in de eigen groep tussen 11.45 uur en 12.00 uur. Wilt u uw kind(eren) iedere dag een gezonde lunch meegeven?

Tussen 12.00 uur en 12.30 uur spelen alle kinderen buiten. De kleuters spelen op het kleuterplein en de groepen 3 tot en met 8 spelen op het grote plein. Het grote schoolplein begint bij de waterspeelplaats en loopt door tot na het Pannaveld, binnen de fietspaden. Deze pauze wordt gedraaid door pleinwachten. We hebben iedere dag 5 mensen nodig die pleinwacht draaien. Hier hebben wij als school hulp van ouders bij nodig. Kunt u ons één of meerdere dagen per week helpen? Dan kunt u zich aanmelden als pleinwacht bij Juf Karlijn de Jonge, directeur van Obs De Kosmos: kdejonge@leerplein055.nl.