Bewegingsonderwijs (gym)

De kleuters hebben met grote regelmaat een gymles in hun eigen speellokaal. Ze hebben een tas waarin ze hun gymschoenen opbergen. Ze hebben geen speciale kleding nodig. De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer per week een gymles. Groep 3/4 krijgt 1x gymles in de gymzaal en 1x in het speellokaal, buiten of er wordt geruild met een andere groep.

Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven of te bellen/mailen.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt.  Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmels en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid. Graag op gymdagen sieraden thuis laten, dan kunnen ze ook niet kwijt raken.

 

De groepen 3/4 tot en met 8 hebben gymles op woensdag en vrijdag. Op vrijdag hebben de groepen 3/4 tot en met 8 les van een vakleerkracht gym: Juf Anneke.