Bewegingsonderwijs (gym)

De kinderen van groep 1 en 2 hebben met grote regelmaat een gymles in hun eigen speellokaal. Ze hebben een tas waarin ze hun gymschoenen opbergen. Ze hebben geen speciale kleding nodig. De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer per week een gymles in de gymzaal naast ons schoolgebouw.

Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven of te bellen/mailen.

De kinderen in de groepen 3 t/m 8 moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt.  Na de gymles gaat de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmel en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid. Graag op gymdagen sieraden thuis laten, dan kunnen ze ook niet kwijtraken.

De groepen 3 tot en met 8 hebben gymles op maandag en donderdag. Deze lessen worden gegeven door een speciale vakleerkracht gym: Juf Monique.